Nyheter

CityIdrott skapar unga förebilder i Landskrona

CityIdrott är Landskronaprojektet som hjälper utsatta ungdomar att få en meningsfull tillvaro med hjälp av utbildning och gemensamma värderingar. Målet är att utbilda 30 nya ungdomsledare varje år genom ledarskapsutbildningar och evenemang där man får lära sig allt från projektplanering till ansvarstagande.

Naturparkour– med naturen som form och hinder

Genom att låta naturen bli en parkourpark lockas barn och ungdomar att träna denna snabbt växande träningsform. En första tillfällig park uppfördes i Borlänge. Parken skapades genom att använda naturens egna former och hinder, och attraherade över 6 000 barn och unga som kostnadsfritt fick uppleva glädjen med att träna parkour – en träningsform som visat sig främja samarbete då den saknar tävlingsmoment. Nu ska Naturparkour tas vidare till Örebro och Malmö.

Sting skänker hela polarprissumman till Arvsfondsprojekt

Årets Polarprisvinnare Sting skänker hela prissumman på cirka en miljon kronor till Arvsfondsprojektet Songlines, ett integrationsprojekt som använder musik för att skapa hopp och framtidstro hos unga på flykt.

Arvsfondsprojekt på Almedalsveckan

Under årets Almedalsvecka finns Arvsfonden på plats i eget tält på Barnrättstorget vid Gotlands konstmuseum måndag 3 juli till torsdag 6 juli klockan 10-16. Arvsfonden kommer även att finnas representerat under Almedalsveckan genom flera av de projekt som vi finansierar.

Översyn av regelverket för Allmänna arvsfonden

Regeringen beslutade den 15 juni att tillsätta en utredning som har till uppgift att se över och analysera vissa frågor som har med Allmänna arvsfondens arbete att göra.

Arvsfondens nyhetsbrev för juni ute nu

I Arvsfondens nyhetsbrev berättar vi om projekt, vad som är på gång hos oss och andra aktuella frågor.

Testa din idé hos oss i Almedalen

Årets Almedalsvecka i Visby äger rum 2-9 juli. Arvsfonden finns på plats med eget tält på Barnrättstorget vid Gotlands Konstmuseum 3-6 juli.

Krönika: "Sommarplaner"

Nu är det hög tid att planera för sommaren igen. Det är samma sak varje år. Jag är ute i sista sekunden. Samtidigt är det verkligen ett välfärdsproblem. Det finns många som inte har något att ta semester från. Och några kan aldrig ta semester från de uppgifter och det ansvar de har.

Nyanlända övar vattenvana och lär sig simma

Projektet Vattenvana i Göteborg startades för att få nyanlända barn och unga att känna sig trygga i och omkring vatten. Kombinationen av simning, segling och social samvaro har gett goda resultat för ökad trygghet hos barn och unga.

Kontroll av arvsfondsprojekt

Arvsfonden följer pengarnas väg från inkommen ansökan till avslutat och redovisat projekt. För att säkerställa att pengarna används på rätt sätt görs noggranna granskningar av den organisation som söker och av det projekt som ska genomföras, både innan och efter det att pengar beviljas ur fonden.

Sidor