Tillbaka till projektet Appar för kommunikation - ett webbforum
Profilbild

Appar i fokus på temadagar

Bildkollage från temat

Den 29:e och 30:e januari arrangerade vi temadagar med inriktning mot appar för kommunikation där det bjöds på ett axplock av appar, metoder och tips för hur man kan stödja kommunikationen. 

Under de två timmar som varje tillfälle varade kunde besökarna gå runt bland sju olika stationer. Vår projektledare Margret hjälpte besökarna att logga in på vårt forum och demonstrerade hur man kan söka och jämföra olika appar. Maria och Sandra visade hur man kan styra plattan med t.ex. joystickar, kontakter och huvudmöss, och tipsade om olika inställningar som kan vara till hjälp om man har svårt att använda plattan på vanligt sätt. Sofia var behjälplig vid vår prova-på-station där man kunde sitta och själv testa olika appar. 

Förutom projektets personal fanns det också andra på plats för att visa och berätta. Två av deltagarna i vår användargrupp som har testat appar tillsammans med sina barn berättade om sina erfarenheter av att faktiskt använda apparna i vardagen, och hjälpmedelsföretagen Picomed och Comai visade upp de appar för kommunikation som går att få förskrivet inom Västra Götalandsregionen. Slutligen kunde besökarna låta sig inspireras i vårt filmrum där det spelades upp klipp med exempel på hur man kan använda appen som kommunikationsstöd t.ex. vid matlagning och vid lek. 

I efterhand kan vi konstatera att det blev två mycket lyckade tillfällen med många intressanta frågor och samtal. Redan på förhand var det ett så stort intresse att de som inte fick någon plats undrade om temat skulle gå i repris. I juni kommer vi ha ett slutkalas för projektet, där det också kommer ges möjlighet att titta, prova och fråga om appar.