Tillbaka till projektet Boite en valise - Berättelser i en väska
En kvinna i blåvit randig tröja mot en vit husvägg.

Väskorna visas på Lindeparken 20-24 april...

Deltagarna från Lindeparkens gymnasiesärskola ville gärna ställa ut sina väskor på skolan, för att visa kompisar, familj, lärare, elevassistenter och annan personal vad de gjort i projektet. Skolan var positiv till att visa utställningen och platsen blev foajén, där många rör sig och ”hänger” på rasterna. Lärare och skolledning såg en möjlighet att visa arbetet i projektet för sina grannar det lokala nätverket i Skärholmen. Deltagarna ordnade marknadsföringen, satte upp affischer och delade ut flyers i Skärholmen Centrum. Glädjen var stor när det bar frukt; som när poliserna från närpolisstationen i Skärholmen tittade förbi och fick en visning av utställningen.

Många intresserade trängdes i foajén på vernissagedagen. Stoltheten bland deltagarna var påtaglig! 

Det var ett stort engagemang och intresse från vänner och personal på skolan under utställningsveckan. Flera lärare avsatte lektionstid för eleverna att som förberedelse tillsammans lyssna på ljudspåren på www.artikel31.se/berattelser, där deltagarna berättar om sina väskor, och sedan se utställningen.  

Utställningen skulle visa sig bli en viktig kontaktyta även med utomstående.

Lärare på studiebesök från Centrumskolan i Kongsvinger i Norge blev mycket intresserade av projektet. De uttryckte en önskan om ett framtida liknande samarbete om tillfälle skulle ges. De berättade om ett tidigare samarbete i ett EU-projekt med sina elever i drama och musik.

Lärare och elever vid Riksgymnasiet för rörelsehindrade i Skärholmen besökte utställningen och hade lektion i ”estetisk kommunikation”. Vi visade Berättelser i en väska och höll en spontan workshop kring hur elevernas berättelser om sin vardag skulle kunna gestaltats. Detta gav mersmak för ett eventuellt utvidgat workshopsamarbete i höst.

Det blev en händelserik vecka!