Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Utbildningsfilmer för trygga samtal med unga

16 september 2019

Suntprat är ett arvsfondsprojekt som drivs av Equmenia och Hela Människan, med syfte att sprida kunskap och underlätta för ledare och unga att börja prata om sådant som kan vara en del i psykisk ohälsa eller skapa beroende.

Nu har projektet tagit fram ett antal utbildningsfilmer och de är till för de som möter unga, i rollen som ledare eller i sina jobb, men är mycket bra att se även som förälder eller anhörig. I filmerna finns tankar från unga, information från experter och livshistorier som behandlar Suntprats ämnen: alkohol, droger, nätporr och gaming. Filmerna tar också upp övergripande om beroende och tips på hur en som vuxen kan föra öppna samtal.

Senare i höst släpper projektet även en filmserie om sociala medier.