Till innehållet

Webbsida som stöd

25 november 2019

Under hösten har arvsfondsprojektet Något har hänt anordnat konferensen Jag har rätt, där projektets webbserie premiärvisades. Projektet arbetar också med att lansera sin webbsida som ska fungera som stöd vid samtal om sexuellt våld.

På konferensen fick projektets primära målgrupp, personer med intellektuella funktionsvariationer, prova feministiskt självförsvar. De fick också lära sig om nätsäkerhet med DigiJag och uppleva forumteater med Slangbellan från Lund. Uppemot hundra deltagare från hela Sverige deltog.

Under konferensen premiärvisades projektets webbserie Något har hänt. Både skådespelare, regissör och producent var på plats.

‒Trots att serien tar upp tunga ämnen var det många i publiken som var nöjda efteråt, berättar projektledaren Erika Gustafsson.

Just nu arbetar man i projektet också med att fortsätta lanseringen av webbsidan, som förrutom webbserie, innehåller spel, berättelser och faktatexter.

‒Vi hoppas att många får vetskap om att den finns och att den kommer till användning som ett hjälpmedel vid samtal om sexuellt våld, säger Erika Gustafsson.  

Under våren fortsätter projektet med ett halvårs förlängning och man kommer då översätta texterna till flera språk. De kommer även träffa personalgrupper för att utveckla handlingsplaner.

För att webbsidan ska blir så användarvänlig som möjligt kommer personaldelen där det finns övningar och diskussionsfrågor vidareutvecklas.