Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Tillgänglig kultur

6 mars 2020

Arvsfonden stöttar många kreativa och nyskapande projekt runtom i Sverige. Ett av alla dessa är Creative Point som arbetar för att skapa bättre förutsättningar för personer med funktionsvariationer att verka som arrangörer och förverkliga sina kreativa visioner samtidigt som de sprider kunskap om hur fler kan bli bättre på att arrangera tillgängligt.

 Arvsfondsprojektet Creative Point drivs av ideella föreningen Brewhouse i Göteborg.

Creative Point vill tipsa om podden Ovanligt vanligt liv. "Podden om två ovanligt vanliga liv med ovanliga fysiska förutsättningar” som spelas in på Creative Point. I podden kan ni lyssna Bobe och Felicia som i sitt senaste avsnitt pratar om arbetslivserfarenheter, drömjobb och tips till dig som är arbetssökande.

Inom projektet Creative Point har också manualen "Det handlar inte bara om rampen" tagits fram. Det är en inspirationsmanual som bland annat innehåller ett quiz och checklista för vad du som ska arrangera ett kulturevenemang kan tänka på för att alla ska känna sig välkomna.

Manualen är resultatet av ett samarbete med studerande på Yrkeshögskolan Kulturverkstan i Göteborg .

Ladda ner manualen

Det handlar inte bara om rampen Pdf, 1 MB. (Pdf, 1 MB)