Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Alla ska ha möjlighet till träning

8 september 2020

I dag lanseras ParaMe - en webbplats som informerar personer med funktionsnedsättning om möjligheterna till parasport i deras närområden. På ParaMe hittar du idrott, träffar utövare och får tips och inspiration.

- I dag är det svårt att hitta idrottsföreningar som bedriver verksamhet för personer med funktionsnedsättning. Med ParaMe gör vi detta enkelt. Med hjälp av ParaMe tror vi att fler personer med funktionsnedsättning hittar sin träning och kommer in i den gemenskap som svensk idrott erbjuder, säger Elin Ström som är projektledare för ParaMe.

ParaMe kommer att bli det stora skyltfönstret för parasport och annan fysisk aktivitet för personer med funktionsnedsättning. Att registrera sin förening eller aktivitet är kostnadsfritt och man behöver inte vara medlem i Svenska Parasportförbundet.

- Jag tycker att ParaMe är bra för att det blir betydligt mycket lättare att hitta en idrott som passar mig och det går även att få en översikt över vilka idrotter/klubbar som finns i närheten, säger Oliwia Wisniewska som varit med referensgruppen för ParaMe och som också representerar projektets målgrupp.

ParaMe är framtagen av Parasport Sverige med stöd från Arvsfonden.

Besök webbplatsen ParaMe