Till innehållet

Mer freestyle på Värmdö

16 juni 2021

En gran fälls med dunder och brak i Värmdö freestyle MT:s sociala medier. Stödet till klubben från Arvsfonden för att bygga aktivitetsanläggning i Lillsved kom i februari. Nu börjar arbetet för visionen ”världens bästa barmarksträning för puckelåkare” på allvar.

- På måndag börjar markbolaget jobba. Nu röjer vi buskar och fäller träd tillsammans föräldrar, ledare och aktiva/åkare, rapporterar projektledare Robert Hansson i början av juni.

Att engagera föräldrar och åkare i den här typen av arbete är förstås ett sätt för projektet att hålla sin budget, samtidigt är det viktigt för delaktigheten.

- Vi vill också att våra medlemmar ska känna att de har bidragit till anläggningen och kan känna sig stolta över den. Vi har dessutom trevligt när vi jobbar ihop och det ger våra medlemmar/åkare ytterligare möjligheter att påverka utformningen.

Fler än Värmdöklubben planerar att få användning för det färdiga aktivitetsområdet. Elever som går puckelprofilen på Gustavsbergs gymnasium förlägger gärna sin träning till Lillsved och Högre Utbildning Skidlärare (HUS) kommer att bedriva verksamhet och utbildning där.

Anläggningen ska användas året runt och förutom hoppbacke kommer det att finnas parkourbana, crossfitinspererat utegym, klättervägg och marknedsänkta trampoliner för att ge en allsidig träning.

Bakgrund

Värmdö Freestyle MT är en förening med inriktning puckelpist. De ha nästan 90 åkare i åldern 5 till 20 år och klubben startades för sju år sedan. Då var det bara 10-15 åkare men klubben har växt stadigt genom åren. Stor vikt läggs vid ledarskapet och att skapa sunda och goda idrottsliga utvecklingsmiljöer.Blomma

Beskuren skiss över visionen för området (utegym syns inte i bild)