Till innehållet

800 personer invigde Vallas aktivitetspark!

18 maj 2022

Valla idrottsförening är äntligen färdiga med bygget av sin spontanidrottspark. Vid den stora invigningen kom runt 800 personer som fick pröva på allt ifrån gåfotboll, boule och orientering till zumba, utegym och tipspromenad.

Mathias Fredriksson har varit projektledare för Valla aktivitetspark. Vad är hans känsla nu när parken är klar och verksamheten äntligen kan starta?

– Det känns både härligt och lite pirrigt att det är invigning. Det har varit flera år av slit för att få till en aktivitetspark och invigningen blir en tydlig markering att vi nu lämnar ”projekteringen” och övergår till arbetet med fortlevnaden av Valla IP Aktivitetspark.

Genom det ambitiösa projektet med aktivitetsparken har föreningen visat att man vill var en del av framtiden och utvecklingen i området. Men det har varit en tuff resa och stundtals har Mathias ställt sig frågan om man inte tagit sig vatten över huvudet. Hade man satt igång ett projekt som blev för stort?

– Projektgruppen skulle varit större från början och allt tar längre tid än man trott, det får man ta till sig. Men vi har också knutit nya kontakter som aldrig hade blivit till utan projektet. Och aktivitetsparken har engagerat så väl unga som vuxna, responsen vi fått är över förväntan. Det är extra roligt att höra ungdomar säga att man ”äntligen fått ett ställe att mötas på” – det blir helt enkelt här de kommer hänga.

Vad kan Mathias ge för tips till andra som också vill skapa en aktivitetspark?

- Satsa stort i början och se till att få med så många som möjligt på tåget. Bolla dina idéer med flera företag, fastna inte för första bästa, se också till att få ett fast pris. Strukturera upp och gör ett rimligt projekt av det hela.

– Sen är det också viktigt att bjuda in den tänkta målgruppen redan innan man börjar konkretisera allt för mycket. Var ödmjuk för tidsåtgången och räkna med att det alltid dyker upp saker som man inte hade räknat med, tipsar Mathias.

 

Mer om projektet: Vallaidrottsforening.se/aktivitetsparken

Bild på Valla Aktivitetspark från luften.

Valla aktivitetspark från luften. Består av bland annat motorikbana, löparbanor, en mindre fotbollsplan och boulebanor.