Till innehållet

Den fantastiska Multihallen i Västra Torup är invigd!

13 december 2022

Multihallen i Västra Torup i Skåne är en ny unik mötesplats där alla i byn är välkomna. Hallen är byggd utifrån en vision som ungdomarna och hela bygden fört fram att man vill ha: en mötesplats för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning med inriktning på agility, hundträning och spontanidrott.

– Det är så roligt att vi tillsammans med gemensamma krafter nu har en fantastisk Multihall i Västra Torup - att vi kunnat förverkliga den dröm som så många önskade och kanske aldrig trodde på, berättar Connie Asterman, ordförande i Byalaget, som drivit projektet.

Torvalla Arena Multihall är tänkt att kunna användas för olika typer av aktiviteter året runt, exempelvis agility, hundträning och käpphästhoppning. Byalaget arrangerar även läger, kurser, tävlingar och andra aktiviteter, främst för barn och ungdomar, men alla i bygden- gammal som ung- är välkomna till hallen.

– Vi har ett ungdomslag i agility och har redan fått arrangera en landslagsuttagning för SM för Agility landslaget, berättar Connie. Och glädjen blev ännu större när vi fick höra att uttagningen LLU, landslagsuttagning till EM och WM i Agility ska genomföras här. Då infinner sig en stolthet att vi verkligen lyckades både med svett, tårar och utan blod!

Och reaktionerna från ungdomarna, barnen och andra besökare som använder hallen är väldigt positiva:

– Det är hela tiden positiva och fantastiska komplimanger att vi lyckades. Alla besökare är mäktig imponerande om hur fint det är. En ny mötesplats med så många möjligheter och som är helt unik för vår by. Vi får ofta höra att vi är Sveriges bästa Byalag!

Arvsfonden har finansierat bygget av aktivitetshallen och Connie har både tips och pepp till andra föreningar i landet som vill göra något liknande:

– Våga, prova, vinn! För att lyckas måste det var kul att jobba i projektet så ta tid för gemenskap, fika och många skratt. Fast vi haft motgångar så har vi lyckats tack vare en fantastisk sammanhållning och ett brett samarbete. Under projektet har vi ökat kompetens och lärande inom allt, vi har skapat nya samarbeten och nätverk och vi har verkligen satt Västra Torup som by på kartan, avslutar Connie.

Läs mer om projektet

Läs om hur er förening kan söka medel ur Arvsfonden

Barn med käpphäst på hinderbana.

Käpphästtävling i multiaktivitetshallen