Till innehållet

Järvsö Bergscykelklubb får stöd med 5 miljoner kronor

7 juni 2019

Järvsö Bergscykelklubb får stöd med drygt 5 miljoner kronor från Arvsfonden för att bygga en spontanidrottsplats.

– Det bara bubblar av glädje hos oss sedan vi fick beskedet att vår ansökan om stöd hos Arvsfonden blivit beviljad. Nu kan vi bygga en helt fantastisk arena där alla kan mötas och ha kul på hjul - känns riktigt bra att göra detta för våra barn och ungdomar, vi saknar aktivitetsytor idag så det här kommer göra stor skillnad för oss, säger Amanda Sandahl, styrelsemedlem i Järvsö Bergscykelklubb.

Syftet med projektet är att bygga en spontanidrottsplats i form av en så kallad skill park, som är öppen för alla. Skill Parken ska innehålla ett hopp-område med hopp i varierande storlek som passar barn och ungdomar från 8 år och uppåt.

Idrottsplatsen kommer att innehålla en pump track med bowl (en pumptrack med bowl är en sluten bana med jämn åkyta och böljande former, i mitten en skål som man åker ned i) en dual pump track (en bana där två  personer kan sida vid sida åka mot varandra) och ett balans- och träningsområde.

Parken kommer vara tillgänglighetsanpassad och ha god belysning. Prova-på-verksamhet och träningsaktiviteter kommer erbjudas.

– Järvsö Bergscykelklubbs projekt är ett bra exempel på hur man kan inkludera och engagera barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Runt om i Sverige finns det många goda idéer men oftast saknas pengar. Därför finns Arvsfonden, säger Hans Andersson, enhetschef Arvsfonden.

Fakta om Arvsfonden

Allmänna arvsfonden gör så att bra idéer kan förvandlas till en bättre verklighet för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Varje år hundratals projekt över hela landet stöd ur fonden. Friends har fått det. Färdtjänst och Cirkus Cirkör. År 2018 delades 647 miljoner kronor ut. Uppskattningsvis är det över 9 000 projekt som fått pengar ur fonden sedan 1970.

Mattias Axelsson
Pressansvarig
Telefon
Direkt: 08-700 08 63
Telefon
Växel: 08-700 08 00
Adress

Slottsbacken 6
111 33 Stockholm