Till innehållet

Hallsbergs Ridklubb tilldelas pris av Arvsfonden

24 november 2020

2020 års Guldkorn i kategorin Lokalstöd tilldelas Hallsbergs Ridklubb för projektet Ombyggnation och tillgänglighetsanpassning av ridanläggning i Hallsbergs kommun. Priset är på 50 000 kronor och delades ut idag.

– Vi har fått en fantastiskt fin tillbyggnad av vårt ridhus med hjälp av stöd från Arvsfonden. Ridhuset innehåller allt vad en ridskola behöver som cafeteria, samlingsrum, övernattningsrum och kök. Priset på 50 000 kronor kommer väl till pass och ska användas till marknadsföring och utbildning, säger Lena Fryxell, projektledare Hallsbergs Ridklubb.

Hallsbergs Ridklubb har skapat förutsättningar för fler människor att utifrån var och ens egna förutsättningar kunna rida och ta del av föreningens verksamheter. Föreningen har startat ridning som rehabilitering för barn/vuxna med funktionsnedsättning och erbjuder även friskvård och ridyoga i kombination med medveten ridning. För att åstadkomma detta behövde föreningen göra ridhuset tillgängligt för alla.

– Hallsbergs Ridklubbs projekt är ett bra exempel på hur man har lyckats inkludera och engagera barn, unga och personer med funktionsnedsättning. Runt om i Sverige finns det många goda idéer för att lyfta samhällsfrågor och utveckla nya verksamheter, men oftast saknas pengar. Därför finns Arvsfonden, säger Håkan Ceder, ordförande Arvsfondsdelegationen.

Arvsfonden delar varje år ut priset Guldkorn till utvalda projekt som har fortsatt att bedriva verksamhet efter det att Arvsfondens finansiering har upphört. Syftet är att uppmärksamma hur nyskapande verksamheter inom föreningsvärlden bidrar till att utveckla och förbättra vårt samhälle. Utmärkelsen delas ut i kategorierna Barn, Ungdom, Personer med funktionsnedsättning och Lokalstöd.

Om Arvsfonden

Arv som utvecklar Sverige - Allmänna arvsfonden är hela Sveriges arvsfond som gör så att bra idéer kan förvandlas till en bättre verklighet för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Varje år får hundratals projekt över hela landet stöd ur fonden. Friends har fått det. Färdtjänst och Cirkus Cirkör. År 2019 fördelades 749 miljoner kronor. Över 10 000 projekt har fått pengar ur fonden sedan 1970.

Mattias Axelsson
Pressansvarig
Telefon
Direkt: 08-700 08 63
Telefon
Växel: 08-700 08 00
Adress

Slottsbacken 6
111 33 Stockholm