Till innehållet

SKPF avd 41 i Sandviken får stöd med drygt 3,4 miljoner kronor från Arvsfonden för projektet Trivsamt Seniorcenter

17 februari 2022

Projektets syfte är att bryta ensamhet och isolering hos äldre personer. Genom att arbeta uppsökande och skapa en tillgänglig mötesplats ges möjlighet till nya möten, ett aktivare liv och ett stöd i vardagen för äldre personer.

–Vi i SKPF avd 41 känner oss idag lika glada som alla Sveriges medaljörer i OS! Arvsfondens stöd till vårt projekt Trivsamt seniorcenter ger oss en fantastisk möjlighet att utveckla vår verksamhet för pensionärer i Sandviken. Vi kommer att göra verksamhet för alla pensionärer, inte bara våra medlemmar. Genom Arvsfondens stöd kommer vi att kunna ha en anställd och egna lokaler under en 3-årsperiod vilket är en otrolig förmån som vi hoppas kunna förvalta väl, säger Gunnar Fahlander, kassör SKPF avd 41.

På Trivsamt seniorcenter ska deltagarna få möjlighet att lära sig mer om digitala frågor liksom ges tillgång till sociala aktiviteter och nya kontakter. Projektet ska arbeta för att nå personer som befinner sig i ett utanförskap och man avser stimulera möten mellan personer med olika bakgrund. För att främja dessa möten har samarbeten med andra föreningar initierats och under projekttiden ska dessa samarbeten utvecklas vidare.

Mattias Axelsson
Pressansvarig
Telefon
Direkt: 08-700 08 63
Telefon
Växel: 08-700 08 00
Adress

Slottsbacken 6
111 33 Stockholm