Korpföreningen Heros i Gävle får stöd med 6,3 miljoner för projektet Elinnebandy är livet! 2.0
Elinnebandy utövas med en specialbyggd elinnebandystol som gör att även personer med mycket omfattande rörelsenedsättning kan delta i lagidrotten. Projektet vill inspirera fler föreningar att starta upp elinnebandyverksamhet, samt ta fram samverkansmodeller för att underlätta uppstart och varaktig verksamhet, och förslag på finansieringsmöjligheter vad gäller utrustning.
– Detta blir en fantastisk möjlighet att få vara den förening i Sverige som fått förtroendet att utveckla en lagidrott för barn, ungdomar och unga vuxna med rörelsenedsättningar. Vi är stolta och tacksamma till de nätverksskapande processer som skett under framtagandet av projektbeskrivningen och känner med tillförsikt att den laguppställning vi har förankrat kring genomförandet är en nyckelfaktor till ett framgångsrikt resultat för projektidén, säger Christer Ringh, föreningskonsulent KF Heros.
Projektet kommer att erbjuda ”prova-på-paket” som ska ge förutsättningar för föreningar att introducera idrotten lokalt. Tillgängligt och kvalitetssäkrat utbildningsmaterial för mekarkurser, domarkurser och ledarutbildningar ska tas fram. Målet är bland annat att tio nya föreningar på olika håll i landet ska bedriva elinnebandyverksamhet vid projekttidens slut. Förhoppningen är att sporten efter avslutat projekt har en stabil grund att stå på för fortsatt utveckling och spridning.
Elinnebandy är en sport som uppfanns i Danmark och som utövas med en specialbyggd elinnebandystol. Utformningen av stolen tillsammans med individuell anpassning/inställning gör att även personer med mycket omfattande rörelsenedsättning ges möjlighet att delta. Den går dubbelt så fort som en vanlig Permobil och tål tuffa tag, samtidigt som den är säker för utövaren.
Slottsbacken 6
111 33 Stockholm