Till innehållet

ABF Sörmland får stöd med 5,9 miljoner för projektet ”Tamam skola”

12 juni 2023

Syftet med projektet ”Tamam skola” är att bygga upp en ny modell för varaktig fritidssysselsättning för unga, där de med konst som metod kan få nya perspektiv på sina förutsättningar och sin roll i samhället och utvecklas som artister inom musik- och teaterbranschen. För att skapa denna, en inkluderande musikteaterskola, får projektet stöd med drygt 5,9 miljoner i stöd från Arvsfonden.

– Vi är jätteglada för det positiva beskedet från Arvsfonden. Nu kommer vi få möjligheten att skapa ett kulturellt fritidsalternativ till idrott. Skapa en scen/plattform där deltagarna får möjligheten till att uttrycka sig, vara med att påverka och granska sina och andras fördomar, säger Niclas Ericson, verksamhetsansvarig ABF Sörmland.

I arbetet väver man ihop samtalsgrupper med teater, musik och läxläsning. Deltagarna ska skapa föreställningar med utgångspunkt ifrån sina egna berättelser och lära sig att starta och driva en egen förening med stöd av projektets samarbetsparter.

– Projektets samverkansparter har alla olika kvalitéer och kunskaper som tillsammans kan skapa värdefulla metoder med deltagarna för framtiden. Var och en av oss skulle inte ha haft samma möjlighet som vi kommer att få nu när vi tillsammans kan påverka samhället, säger Niclas Ericson.

Projekt ”Tamam skola” är ett samarbete mellan ABF Sörmland, Teater Sörmland och Ung Arena Nyköpings kommun. De har tidigare samarbetat i det lokala projektet ”Det här är jag” samt teaterkurser.

Mattias Axelsson
Pressansvarig
Telefon
Direkt: 08-700 08 63
Telefon
Växel: 08-700 08 00
Adress

Slottsbacken 6
111 33 Stockholm