Till innehållet

Svenska Handbollförbundet får stöd med 7 miljoner kronor

26 oktober 2020

Svenska Handbollförbundet får stöd med drygt 7 miljoner kronor från Arvsfonden för projektet Parahandboll.

Svenska Handbollförbundet ska tillsammans med överenskomna samarbetspartner i Region väst, Region Syd och i Region Öst/Stockholm utveckla två spelformer inom handbollen, en rullstolsklass för personer med rörelsenedsättning och en gående klass för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Syftet är att bredda utbudet av fritidsaktiviteter samt skapa förutsättningar för målgruppen att ingå i handbollsvärlden som spelare, ledare och funktionärer.

– Jag är väldigt glad för Allmänna Arvsfondens stöd till Svenska Handbollförbundet. Med dessa medel kan vi fortsätta vårt arbete med att utveckla sporten och grenarna inom parahandboll för barn, unga och vuxna med funktionsnedsättningar. Det ger oss också möjligheter att arbeta för att sprida parahandbollen och öka kännedomen om sporten ytterligare, säger Peter Svensson, projektledare parahandboll Svenska Handbollförbundet.

Barn från sju år, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning som behöver använda rullstol för att kunna spela handboll tillhör projektets målgrupp. Även personer med intellektuell funktionsnedsättning som inte kan delta i handboll på lika villkor tillhör projektets målgrupp. Med hjälp av projektet ska man fördjupa kunskaperna och lyfta Parahandbollen så att den blir fullt integrerad i Svenska Handbollförbundets verksamhet.

– Projektet Parahandboll är ett bra exempel hur man kan inkludera och engagera personer med funktionsnedsättning. Tillsammans med Arvsfonden kan nya idéer växa för ett samhälle där alla kan delta på lika villkor. Runt om i Sverige finns det många goda idéer för att utveckla metoder och verksamheter, men ibland saknas pengar. Därför finns Arvsfonden, säger Gunilla Svensson, enhetschef Arvsfonden.

Om Arvsfonden

Arv som utvecklar Sverige - Allmänna arvsfonden är hela Sveriges arvsfond som gör så att bra idéer kan förvandlas till en bättre verklighet för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Varje år får hundratals projekt över hela landet stöd ur fonden. Friends har fått det. Färdtjänst och Cirkus Cirkör. År 2019 fördelades 749 miljoner kronor. Över 10 000 projekt har fått pengar ur fonden sedan 1970.

Mattias Axelsson
Pressansvarig
Telefon
Direkt: 08-700 08 63
Telefon
Växel: 08-700 08 00
Adress

Slottsbacken 6
111 33 Stockholm