Till innehållet

Psykbryt - bryt den psykiska ohälsan

Psykisk ohälsa drabbar alldeles för många barn och unga. Arvsfonden vill bidra till att bryta den trenden. Därför finns #psykbryt – ett sätt att sprida erfarenheter och uppmana fler att starta projekt som vänder sig till barn och unga.

Att verka för den psykiska hälsan och motverka ohälsa beskrivs av många som den största utmaningen samhället står inför. Arvsfonden vill bidra genom att stötta och berätta om nyskapande projekt för barn och unga. Vi är övertygade om vikten av delaktighet för att lyckas och därför ska barn och unga vara delaktiga i projekten.

Vad krävs för att få pengar?

Läs vidare och testa er idé här på vår webbplats.

Ni kan också ta del av livesändningar som görs via Arvsfondens Instagram. Där berättar vi mer om ansökningsprocess och projekt med koppling till #psykbryt.

Här är en sändning från juni 2022 då temat var delaktighet och handläggare Catrin Frycklund intervjuar engagerade i KFUM Centrals projekt "Må bäst". ( Se till att trycka på den lilla symbolen för textning längst ner till höger om du önskar textning till klippet.)

En flicka som sitter och skriver

Projektet ”21 km konst” skapade delaktighet och sysselsättning för ungdomar i Göteborgs förorter. Ungdomarna fick delta i upprustning och utsmyckning av sin stadsdel tillsammans med fadderföretag i måleribranschen och lokala organisationer.

Catrin Fryklund
Handläggare
Telefon
08-700 08 45

Svara på frågorna i testet för att ta reda på om er organisations idé kan ha möjlighet att få…

Har ni frågor om er ansökan? Vi har särskilda telefontider då ni kan ringa in för att diskutera er…

Behöver er organisation hjälp med pengar till ett utvecklande projekt? Vi tar löpande emot och…

Hur är det att driva ett arvsfondsprojekt? Här finns tips och information om hur man lyckas med…

Några projekt inom satsningen

  • BUSKUL

    Projektet ska utveckla en ny metod för att stödja barn och unga som lever i familjer där någon är drabbad av schizofreni eller annan svår psykisk…

  • Trygg på natten - ett förstärkt stöd till barn och unga i utsatta situationer

    Projektet ska etablera en nationell stödlinje med ett professionellt, kvalitetssäkrat och tillgängligt stöd även nattetid för barn och unga upp till…

  • Barnens röst om sexuell exploatering

    Projektet ska minska det psykiska lidandet för barn vars bilder och filmer sprids på nätet utom deras kontroll.

Hjälpte informationen på denna sida dig?
Sidan uppdaterades 2023-02-16.