Till innehållet

Webbinarium: Hela Sveriges arvsfond

Arvsfondens handläggare föreläser och berättar om hur det går till att söka pengar ur fonden och vad man behöver tänka på för att lyckas med ett arvsfondsprojekt. Det här webbinariet sändes den 16 juni 2022.

Det inspelade webbinariet vänder sig till civilsamhällets föreningar, till kommuner och andra intressenter över hela landet som vill veta mer om hur det går till att söka medel ur Arvsfonden. I filmen intervjuas också två arvsfondsprojekt som berättar om sina erfarenheter.

Program

Detta får du ta del av i det filmade webbinariet:

  • Introduktion till Allmänna arvsfonden.
  • Vad innebär stödformen lokalstöd?
    Lyssna på vår handläggare Camilla Park som berättar om lokalstöd, och hör Leif Larsson från Dalarö idrottsförening berätta hur de fick pengar för att bygga en skate-och aktivitetspark på Dalarö (intervjun med Leif börjar ca 24:45 in i sändningen).
  • Vad innebär projektstöd?
    Catrin Fryklund, projekthandläggare på arvsfonden förklarar hur projektstöd fungerar och vilka kriterier som gäller. Lyssna också på Emma Grönlund, projektledare för "Vi handlar - vem betalar", som berättar om projektets erfarenheter från ansökan till fungerande projekt. (Intervjun med Emma börjar ca 01:08 in i sändningen).

Se webbinariet

Du kan se webbinariet i efterhand genom någon av länkarna nedan. Den nedre länken leder till en teckenspråkstolkad version. 

Webbinariet Hela Sveriges arvsfond 16 juni (länk till YouTube)

Teckenspråkstolkat: Webbinariet Hela Sveriges arvsfond 16 juni (länk till Youtube)

Material från webbinariet

Här har du även presentationen som visades under webbinariet.
Presentation från webbinariet Pdf, 2 MB.

Bild på en grupp människor barn, unga och vuxna blandat. De har träningskläder och befinner sig i naturen med skogen som bakgrund.

Projektet ”Naturparkour” arbetade för att öka ungas rörelse utomhus, med fokus på barn och unga i socioekonomiskt utsatta områden.

Hjälpte informationen på denna sida dig?
Sidan uppdaterades 2022-09-21.