Innehåll taggat med: arbetsliv

Autistiskt Initiativ

Autistiskt Initiativ drivs genomgående av högfungerande autister och har som mål att ta fram ett utbildningskoncept med syfte att stärka autistiska personer i att utveckla sina förmågor för en yrkesroll.

Vägar till jobb

Projektet informerar arbetsgivare om Aspergers syndrom genom att informatörer med egen diagnos besöker arbetsplatser där de lyfter fram styrkor och fördelar samt levererar konkreta tips och råd hur man kommer förbi de utmaningar som kan uppstå.

Funkia- funktionsnedsättningar i arbetslivet

Funkia - ett projekt som förstärker arbetsmarknadsanknytningen för unga personer med olika typer av funktionsnedsättningar.

Kultur aktiv

I Projektet KulturAktiv producerar afrosvenskar med funktionshinder kulturevenemang med afrosvenskt innehåll utifrån ett afrosvenskt perspektiv. Kulturevenemangen maknadsförs och är öppna för allmänheten att besöka.

Vägar till arbete (fd Olika unga - lika förutsättningar)

Det är elever från Anders Ljungstedts gymnasium och Tornhagsskolan i Linköping och från Mimers Hus gymnasium Syd och Thorildskolan i Kungälv som deltar. Alla medverkande elever har olika funktionsnedsättningar och har behov av alternativa verktyg.