Innehåll taggat med: fritid

FritidsGuider

Studier har visat att alla barn och unga inte finner sig tillrätta i dagens föreningliv. Målgruppen för FritidsGuider är därför barn och unga som av olika skäl behöver extra stöd att övervinna de hinder som kan finnas för att uppnå en aktiv fritid.

HjärnPunkten

Projekt HjärnPunkten syftar till att förbättra den fysiska och psykiska hälsan för de med förvärvad hjärnskada, genom att skapa en social samlingspunkt som har öppet eftermiddag och kväll.  

Ronjabollen 2.0

Ronjabollen 2.0 är ett fotbollsprojekt för tjejer i åldrarna 10-15 som bor i resurssvaga områden i Uppsala.

Ung aktiv kraft

Falkenbergs Fontänhus driver ett samarbetsprojekt med Falkenbergs gymnasieskola; Introduktionsprogrammen. Där fokus främst är på att målgruppen ska fullfölja sin studiegång.  

 

#jobbet

#jobbet är ett arbetsmarknadsprojekt som riktar sig till dig mellan 16-26 år. Vi arbetar med event- och föreningsverksamhet.

AxxessUmeå

Nu är Axxess metodhandbok äntligen klar! Boka en kostnadsfri workshop för att höra mer om hur ni kan arbeta för att inkludera nyanlända tjejer och ladda ner metodhandboken på www.umeakretsarna.se

På ingång (f.d. SKOL+)

Projektet handlar om att knyta samman nyanlända ungdomar med det fritids- och föreningsliv som finns i Växjö. ​Genom en meningsfull fritid blir det enklare att lära sig svenska, att träffa nya vänner och att lära känna samhället.

Tell-Us, Teckenspråkiga ELevers Livssituation-UtvecklingsStörning

Tell-Us ambition är att synliggöra hur teckenspråkiga gymnasieelever m utvecklingsstörning upplever sin utbildning och framtid

- Dokumentär om projektet

AKTIV FRITID - för barn och ungdom med Språkstörning

Projektet syftar till att underlätta och möjliggöra för barn och unga med språkstörning att på sina villkor kunna ta del av sin hemorts fritidsutbud inom kultur och idrott. Sprida information om Språkstörning till deltagande parter. www.dhb.se

Egalia

Egalia är ett fritidshäng för unga hbtq-personer (homosexuella, bisexuella, transpersoner och queers) i åldrarna 13-19 år.

Sidor