Innehåll taggat med: funktionsnedsättning

Cyberhjärta

Projektet använder ny teknik som till exempel dataspel, appar, smart walls och virtual reality system för att locka personer med funktionsnedsättning till ökad fysisk aktivitet och social träning.

Nybyggnation av ridanläggning i Vara kommun

Vara Hästsportklubb har mottot "För alla!". Vår nya ridanläggning ska låta alla få möjlighet att umgås med hästar och lära sig rida genom tillgänglighet och öppenhet. Projektets målgrupper är framförallt barn och personer med funktionsnedsättning.

Funktionärsutbildning Resurs

Funktionärs- och domarutbildning till olika idrotter för funktionsnedsatta personer.

Rättvisat – mitt digitala kommunikationspass

Projektet har digitaliserat kommunikationspass 2017 och ska med fortsättningsstöd utveckla appen till fler användare och plattformar med planerad lansering i oktober 2018.

Med lagen som verktyg

Projektet ska bygga upp juridisk spetskompetens driver rättsutvecklingen framåt genom ett strategiskt arbete för en bättre rättspraxis.

Installation av NoFall fallskyddsanläggning i ABB Arena Karlskrona i Karlskrona kommun

Projekt Jämlik Ishall drivs av Svenska Konståkningsförbundet i samarbete med Allmänna Arvsfonden. Projektet syftar till att integrera personer med funktionsnedsättning i konståkningen.

Byggnation av ridhus, Kalmar Hästsportklubb i Kalmar Kommun

Kalmar Hästsportklubb ska bygga ett enklare, mindre, oisolerat ridhus för att möjliggöra verksamhet för barn och unga samt för personer med funktionsnedsättningar.

 

FritidsGuider

Studier har visat att alla barn och unga inte finner sig tillrätta i dagens föreningliv. Målgruppen för FritidsGuider är därför barn och unga som av olika skäl behöver extra stöd att övervinna de hinder som kan finnas för att uppnå en aktiv fritid.

Drömmarnas kontor

Projektet kommer att stötta ungdomar att förverkliga samhällsnyttiga idéer. Dessa idéer kan vara allt från events och aktioner till sociala rörelser eller andra idéer i stor eller liten skala – med krav att fokus ska ligga på samhällsförändring. 

Vi vill bidra

Med hjälp av personlig assistans vill vi bidra med vår funktionsförmåga på arbetsmarknaden! Genom detta projekt vill vi vända på perspektivet. Vi vill inte ha någon insats för sysselsättning. Vi vill istället göra en insats genom att arbeta. 

 

Sidor