Innehåll taggat med: grundskola

DATE - Nya målgrupper

DATE - Nya målgrupper ska ta fram tre lärmaterial för att arbeta med tillgänglighet och likabehandling i förskolan, grundskolan F-3 och gymnasieskolan.

Artiklar för livet

Utifrån olika estetisk-pedagogiska metoder där eleverna bland annat får undersöka, improvisera, leka, analysera, värdera och slutligen framföra en föreställning kommer de att skapa sig förståelse om Barnkonventionen och barns rättigheter.

DATE - Delaktighet, Attitydförändring, Tillgänglighet för Elever

DATE Delaktighet, Attitydförändring och Tillgänglighet för Elever. Projektet DATE ska ta fram ett lärmaterial för att arbeta med likabehandling och tillgänglighet i skolan. 

Normbrytande Rättigheter

Konstakuten på Gotland

Konstakuten åker ut till skolor på Gotland i snabbt organiserade utryckningar med skräddarsydda program, som bidrar till den aktuella undervisningen med perspektiv från konstens värld. Varje möte är unikt och kvalitativt.

Ny matematik

Huvudräkning är något som kraftigt har försämrats bland många elever. Metoden som prövas och utvecklas är en dart-metod, och den finns även som ett dataprogram och kan användas på smart-board. Målgruppen är elever i årskurs 3-9.

Growing Rights

Growing Rights ska utveckla en metod för att kunna undervisa barn om barnkonventionen med hjälp av bild, dans och drama genom s.k. estetiska lärprocesser. Namnet syftar både till "växande" rättigheter och att "odla" dem.

Tema Fairtrade - barn besöker butik

"Schyssta bananer? - Hållbar utveckling genom rättvis handel och medveten konsumtion" Ett pedagogiskt material för grundskolans årskurs 1 - 6 som inkluderar ett koncept för ett annorlunda och roligt butiksbesök.