Innehåll taggat med: hållbar utveckling

Ungt Mode - mode & hållbarhet

Trots ett starkt intresse hos ungdomarna är det väldigt få från ytterstäderna som håller drömmen om att göra karriär inom modebranschen vid liv. Ungt Mode vill hålla drömmen vid liv och bredda rekryteringen till Konstfack och Beckmans designskolor.

BISAM Bi- och insektsodling i samverkan

BISAM-projektet ska utveckla en ny arbetsmarknad för personer med funktionsnedsättning med fokus på odling av bin och insekter, samt utveckla nya pedagogiska metoder för bi- och insektsodling där barn engageras i konkret miljöarbete.

Lekträdgården

Lekträdgården är ett projekt som syftar till att integrera förskolebarn från förorterna och samtidigt ge dem en förståelse för natur, odling och kretslopp i en sinnrik och vacker miljö på Rosendals Trädgård.

Fairtrade i skolan - nationellt verktyg för ett hållbart lärande

Projektet innebär en plattform för skolor att bedriva ett aktivt och viktigt hållbarhetsarbete.

Bärfis - Barns upptäckar- och skaparglädje med naturen

Miniprojekt med klasser från Malmö och Höör i en skogsträdgårdsodling i Höör. Samarbete – både med naturen och med varandra. Permakultur som redskap. Barnen stärks och får redskap för att bygga ett välfungerande samhälle i samklang med naturen.

Humanitet och kreativitet i skolan!

Projektet Humanitet och Kreativitet i skolan går ut på att inspirera elever till engagemang för mänskliga rättigheter på skoltid. Det görs genom inspirationsworkshops samt handledning och uppföljning av projekt som elever själva driver.

Ett Grönare Lund

Ett Grönare Lund är ett stadsodlings- och demokratiprojekt inom biståndsorganisationen ABC. Projektets verksamhet centreras kring stadsnära ekologisk odling tillsammans med barn, ungdomar och unga vuxna.

Gränslöst

Att vara med och skapa ett projekt som skrider över flera ämnen och gränser och som ska landa i ett skolmaterial för skolklasser som lär om hållbarhetsfrågor. Eleverna startar Kakbanker för att ge mikrolån som stöd till projekt i andra länder.

Tema Fairtrade - barn besöker butik

"Schyssta bananer? - Hållbar utveckling genom rättvis handel och medveten konsumtion" Ett pedagogiskt material för grundskolans årskurs 1 - 6 som inkluderar ett koncept för ett annorlunda och roligt butiksbesök.