Innehåll taggat med: utställning

Anläggande av replokaler, ateljeer, musikstudios i Kristianstads kommun

Läget - Ett kulturprojekt baserat på Liv och Hälsa Ung

Projektet baseras på undersökningen Liv och Hälsa Ung som alla elever i årskurs 7 och 9 i grundskolan samt år 2 i gymnasiet får svara på.

Ung i fängelse

Unga som sitter i fängelse gör en utställning som belyser deras egna berättelser.

Boite en valise - Berättelser i en väska

Projektet bjuder in ungdomar och unga vuxna att delta i en konstnärlig process och gestalta sina egna berättelser i en väska. Vi bjuder in till samtal om identitet, minnen och konst. Och att ta plats i det offentliga rummet.   

Gnesta Konstnärliga Ungdomsråd

Gnesta Konstnärliga Ungdomsråd är en plattform för unga mellan 15 och 25 år bosatta i och runtom Gnesta som vill uttrycka sig konstnärligt, utvecklas, känna gemenskap, påverka sin lokala miljö och förstå konstens roll i ett demokratiskt samhälle.

Dömda

Dömda är ett dramapedagogiskt samarbetsprojekt mellan Nordiska Folkhögskolan i Kungälv och Världskulturmuseet i Göteborg. Det består av en serie workshopar för unga, som börjar i en teaterföreställning och slutar i en vandrande museiutställning

UrSinnen - hur vi närmar oss världen

I projektet ska bebisar tillsammans med föräldrar, konstnärer och forskare tillsammans skapa en sinnlig vandringsutställning som lever upp till barnrättskonventionen.

Konstpedagogiskt utvecklingsprojekt

Panncentralen är beläget i den natursköna parken Johannesberg i centrala Mariestad. Ett perfekt mål för en kulturell utflykt.

Vox Pacis-Fredens röst

Vi har satt upp "Från ökenblues till hiphop" och "Antigone i Skärholmen"  med ungdomar från hela Stockholm samt Vox Pacis-artister. Hiphop, rapp, sång, m.m. blandas till ett 3:dje musikaliskt uttryck. Ny föreställning 2014 - En HipHop Kabaré!!

Kärleken tar form, hatet slår rot

Projektet Kärlek & Hat skapar generationsöverskridande möten där samtal och konstnärlig skapande resulterar i en vandringsutställning och ett pedagogiskt material som ska ut till skolor Västra Götaland.

Sidor