Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Ny målgrupp

Den 1 juli 2021 gäller en ny lag för Allmänna arvsfonden. Det betyder att föreningar med projektidéer för äldre personer kan börja ansöka om pengar ur fonden.

Riksdagen beslutade i enlighet med förslaget till ny arvsfondslag den 26 maj 2021. Det betyder att äldre (över 65 år) blir ny målgrupp efter 1 juli tillsammans med de tidigare målgrupperna: barn, unga och personer med funktionsnedsättning.

Blanketter och instruktioner för ansökan

Webbplatsen arvsfonden.se är uppdaterad med nya mallar, generella villkor och ansökningshandlingar. Vi gör också ett utskick till de som nyligen sökt eller har pågående projekt hos oss, för att informera om ny lag och uppdaterade generella villkor.

Läs utskicket här

Mer information

Läs vanliga frågor och svar nedan. För aktuell information från Arvsfonden kan du också prenumerera på vårt nyhetsbrev via e-post.

Vanliga frågor och svar

Pressmeddelande om antagandet av ny lag och ny målgrupp

Krönika av Arvsfondsdelegationens ordförande Håkan Ceder

Ny arvsfondslag (2021:401) i sin helhet

Vill du prenumerera på Arvsfondens nyhetsbrev?

En ung kvinna i slöja och en äldre kvinna i glasögon skrattar tillsammans i gröna omgivningar.

Genom projektet IT-Guide Sweden fick nyanlända ungdomar träna seniorer i den digitala världen. I utbyte fick de nyanlända träna sin svenska och bättre kontakt med det svenska samhället.

Sidan uppdaterades 2021-11-11.