Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Ny målgrupp

Den 1 juli 2021 gäller en ny lag för Allmänna arvsfonden. Det betyder att föreningar med projektidéer för äldre personer kan börja ansöka om pengar ur fonden.

Riksdagen beslutade i enlighet med förslaget till ny arvsfondslag den 26 maj 2021. Det betyder att äldre personer (över 65 år) blir ny målgrupp efter 1 juli tillsammans med de tidigare målgrupperna: barn, unga och personer med funktionsnedsättning.

Blanketter och instruktioner för ansökan

Nya blanketter och instruktioner finns på Arvsfondens webbplats från och med den 1 juli 2021. Fram till dess kommer alla inkomna ansökningar att hanteras och bedömas utifrån den nuvarande lagen. Vår rekommendation är därför att inte skicka in ansökningar som rör den nya målgruppen före den 1 juli.

Mer information

Den nya lag som omfattar förändring av målgrupp har precis antagits av riksdagen. Vi kommer att fylla på med information på webbplatsen. Ni kan också prenumerera på vårt nyhetsbrev för regelbundna nyheter via e-post.

Pressmeddelande om antagandet av ny lag och ny målgrupp

Krönika av Arvsfondsdelegationens ordförande Håkan Ceder

Om nya lagen på regeringens webbplats

Sveriges radios reportage om den nya lagen

Vill du prenumerera på Arvsfondens nyhetsbrev?

En ung kvinna i slöja och en äldre kvinna i glasögon skrattar tillsammans i gröna omgivningar.

Genom projektet IT-Guide Sweden fick nyanlända ungdomar träna seniorer i den digitala världen. I utbyte fick de nyanlända träna sin svenska och bättre kontakt med det svenska samhället.

Sidan uppdaterades 2021-06-15.