Gilla vatten

Målet med projektet är att införa en ny undervisningsmetod för ökad trygghet i vatten, Brainswim. Brainswim är speciellt lämplig för barn som känner rädsla för att vara i vatten. Vi vill erbjuda både instruktörkurs och kurser för barn.

 

Projektstöd
Pågående
Barn
Lund, nationellt projekt

Projektet drivs av Simklubben Poseidon

Adress: 
Box 1555
221 01 LUND
Telefon: 
070- 340 58 88

Tabs

Projektfakta

Syfte

I projektet ”Gilla vatten ” vill vi använda en ny undervisningsmetod för ökad trygghet i vatten, s.k. Brainswim. Vi vill erbjuda både kurs för instruktörer och kurser för barn. Metodiken är speciellt lämplig för barn som känner rädsla för att vara i vatten/inte kan simma. Målgruppen för projektet är både instruktörer som vi vill utbilda sig i metodiken Brainswim och de barn som i 5:e och 6: e klass inte kan simma och som känner sig otrygga i vatten.  Målet är att barnen efter avslutad kurs skall känna sig tryggare i vatten och få en genuin vattenvana, som de kan ha glädje av hela livet. Första kurs i metodiken för instruktörer arrangerades i november 2014. I december 2014 arrangeras de förste kursen i Gilla Vatten för barnen. Kursen genomförs som intensivkurs på 10 dagar, med 1 timme instruktion om dagen. Forskning och erfarenhet har visat att detta ger bäst resultat. Projektet kommer det första året att starta upp i Skåne, Blekinge, Småland och Öland för att tillslut omfatta hela Sverige.

Mål

Målet med projektet är att införa en ny undervisningsmetod i simning, Brainswim, som är speciellt lämplig för barn som känner rädsla för att vara i vatten eller inte kan simma när man går i mellanstadiet. Målgruppen är barn som i 5:e och 6:e lass inte kan simma och instruktörer/ärare som kommer att utbildas i metodiken. En viktig del av projektet är att nå ut till barnen och deras föräldrar med kunskapen att det är viktigt att lära sig vara trygg i vatten. Metoden är utvecklad i Australien och kommer att anpassas till svenska förhållanden.

Samarbete

Gilla vatten arrangeras av SK Poseidon och Swedish Center for Aquatic Reseach i Lund. Vi samarbetar med Immigranternas Riksförbund, Invandrernas Riksförbund i Sverige (IRIS).

Senast uppdaterad: Friday, 19 August, 2016 - 23:00

Följ projektet på