Lokalstöd oktober 2017

Vid årets femte sammanträde den 25 oktober 2017 beviljade Arvsfondsdelegationen drygt 45,7 miljoner kronor till 12 nyskapande och utvecklande projekt över hela landet. Här kan du se beviljade lokalstöd.
Senast uppdaterad: 30 oktober, 2017 - 15:22

För att se listan med alla beslutade projektstöd i oktober 2017 så följer du länken nedan.

Projekstöd oktober 2017

Lokalstöd oktober 2017

(Sorterade efter ort i bokstavsordning)

ERINGSBODA

Rid- och Körsällskapet Sporren
har fått stöd med 1 262 000 kr
för Grusbana för fälttävlan

Rid- och Körsällskapet Sporren vill skapa en tävlings- och träningsanläggning för fälttävlan. Projektet går ut på att bygga en grusplan som bland annat kommer att användas för tävling och träning av dressyr. Detta är den del som saknas för att kunna knyta samman de övriga befintliga delarna i fälttävlan, terrängbana och banhoppning.

VETLANDA

Vetlanda Racketklubb (före detta Vetlanda tennisklubb)
har fått stöd med 2 654 000 kr
för Byggnation av två padelbanor

Vetlanda tennisklubb (Vetlanda racketklubb) vill bygga en hall för två padelbanor i direkt anslutning till sin tennisanläggning. Syftet är att etablera en ny racketsport på orten med barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning som prioriterade målgrupper. En särskild padelsektion ska bildas och tennistränare ska utbildas inom padel. Verksamheten kommer att bestå av organiserad träning, prova-på-tillfällen, padelskola och spontanspel. Samarbete sker med Vetlanda kommun och Ädelfors folkhögskola, vilket gör att klubben når ut till bland annat personer med fysisk eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning samt nyanlända och asylsökande ungdomar.

VÄSTERVIK

Västerviks Klätterklubb
har fått stöd med 924 000 kr
för Nybyggnation av klätterlokal

Västerviks klätterklubb vill skapa förutsättningar för att utveckla barn- och ungdomsverksamheten genom att bygga en ny klättervägg. Tanken är att bygga väggar i olika sektioner så att nybörjare succesivt kan utvecklas som klättrare. Största delen av klätterväggen kommer vara bouldering och en mindre del avsedd för repklättring. Verksamheten kommer att bestå av klätterskola, olika satsningar på nyanlända samt barn, ungdomar och vuxna med olika funktionsnedsättningar.