Lokalstöd oktober 2019

Vid årets femte sammanträde den 23 oktober 2019 fördelade Arvsfondsdelegationen nästan 90 miljoner kronor till 24 nyskapande och utvecklande projekt över hela Sverige. Här kan du se beviljade lokalstöd.
Senast uppdaterad: 28 oktober, 2019 - 16:46

För att se listan med beslutade projektstöd i oktober följ llänken längst ned på sidan.

Lokalstöd oktober 2019

(Sorterade efter ort i bokstavsordning)

 

ARVIKA

Arvika Tennisklubb
har fått stöd med 427 000 kronor
för Nybyggnation av padelbanor utomhus på fastigheten Solbergsstaden 1:4 i Arvika kommun

Projektets syfte är att utveckla och bredda föreningens verksamhet för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning genom att bygga en padelbana utomhus. Padel kommer att erbjudas som organiserad verksamhet, prova-på-tillfällen i samarbete med skolor och föreningar på orten, nybörjarkurser och läger. Banan kommer även att kunna nyttjas spontant av barn och ungdomar när organiserad verksamhet inte pågår. Samarbete sker med en lokal funktionshindersorganisation.

HELSINGBORG

Helsingborgskanotisterna
har fått stöd med 2 610 000 kronor
för Nya aktivitetslokaler vid Gröningen i Helsingborg

Syftet med projektet är att bygga en tillgänglighetsanpassad aktivitetslokal som blir en naturlig samlingspunkt för paddling och kanotsport i Helsingborg. Föreningen ska skapa ett funktionellt centrum för att utveckla nuvarande verksamhet och bli en inkluderande förening. Föreningen kan med den nya byggnationen träna året runt. Föreningen ska erbjuda verksamhet för personer med funktionsnedsättning genom att bedriva bland annat aktiviteter med parakanoter.

HÄRADSBÄCK

Härlunda Intresseförening
har fått stöd med 1 411 000 kronor
för Byggnation av motorik- och hinderbana, rutschkana samt tillbyggnation i aktivitetshus på fastigheten Häradsbäck 1:3 och 1:115 i Älmhults kommun

Syftet med projektet är att skapa aktiviteter och gemenskap på landsbygden för i huvudsak barn och ungdomar, men även för äldre och personer med funktionsnedsättning. I projektet ingår dels att bygga en motorik- och hinderbana samt en rutschkana för spontan lek- och träning utomhus, och dels att bygga om och anpassa ett före detta taxigarage till ett aktivitetshus. Aktivitetshuset är tänkt att bli en mötesplats där man kan träffas och göra aktiviteter som exempelvis se på film, spela pingis, dansa, måla, delta i lovaktiviteter, sagostunder och andra aktiviteter som är efterfrågade.

NÄSSJÖ

Forserums Tennisklubb
har fått stöd med 628 000 kronor
för Nybyggnation på Stg 214 B, Nässjö kommun

Syftet med projektet är att bygga en padelbana utomhus och utöka föreningens verksamhet med möjlighet för föreningens barn och ungdomar att spela padel. Barn och ungdomar kommer erbjudas rabatterade priser på spontanspel. Föreningen ska också starta upp träningsgrupper för barn och ungdomar.

SANGIS​

Sangis Allmänna Idrottsförening
har fått stöd med 796 000 kronor
för Ombyggnad och tillbyggnad av träningscenter, klubblokal  Sangis 31:1 i Kalix kommun

Syftet med projektet är att bygga ett friskvårdscenter i Sangis för unga och ge alla samma möjligheter till aktiviteter såsom fotboll, innebandy, skidor, skridskor med mera. Genom att bygga om och ut sin befintliga klubblokal kommer ny yta skapas för gruppträning, cirkelträning och gymträning. Utöver träningen ska föreläsningar kring hälsovanor ges och träffar för social samvaro arrangeras i lokalen.

SOLLENTUNA

Sollentuna Backhopparklubb
har fått stöd med 5 015 000 kronor
för Byggnation av hoppbacke K60 på fastigheten Edsberg 10:8 i Sollentuna kommun

Projektets syfte är att skapa möjligheter för att locka och behålla ungdomar inom backhoppningssporten genom att bygga en 60-meters hoppbacke, så kallad K60, i Sollentuna. Backens nedre del ska bestå av plast, vilket gör att backhoppning även ska bedrivas under sommarsäsongen. Med en K60-backe som komplement till de kortare barnbackarna som redan finns, skapas en anläggning som blir unik för Mellansverige. Efter byggnationen kommer klubben att bedriva organiserad ungdomsträning, läger och tävlingar i backen. Andra klubbar i Norden och övriga Europa har också visat intresse för anläggningen.

TENHULT

Tenhults Idrottsförening
har fått stöd med 4 928 000 kronor
för Anläggande av belyst konstgräsplan på Mjälaryd 3:87 i Jönköpings kommun

Syftet med projektet är att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet genom att anlägga en belyst 11-manna konstgräsplan på Kabevallen. Konstgräsplanen gör att säsongen förlängs avsevärt till att bli i princip åretruntverksamhet. Klubben kommer att bedriva organiserad verksamhet på anläggningen alla dagar i veckan, utöver detta kommer fotbollsplanen att kunna hyras av andra föreningar samt användas spontant på lediga tider.

ÅRSUNDA

Årsunda Idrottsförening
har fått stöd med 1 652 000 kronor
för Anläggande av belyst konstgräsplan på fastigheten Sandviken Sörby 7:40 i Sandvikens kommun.

Projektet syftar till att utveckla fotbollsverksamheten för barn och ungdomar genom att anlägga en belyst konstgräsplan på Årsunda idrottsplats. I dagsläget får ungdomslagen i Årsunda idrottsförening åka mellan 16–25 kilometer för att träna på andra konstgräsplaner. Genom projektet kommer säsongen förlängas och träningsförutsättningarna förbättras avsevärt. En konstgräsplan innebär även ökade möjligheter för spontanfotboll när organiserad verksamhet inte bedrivs. Andra fotbollsklubbar i distriktet kommer också ha möjlighet att träna på den nya planen.