Lokalstöd september 2019

Vid årets fjärde sammanträde den 18 september 2019 fördelade Arvsfondsdelegationen drygt 133 miljoner kronor till 42 nyskapande och utvecklande projekt över hela Sverige. Här kan du se beviljade lokalstöd.
Senast uppdaterad: 1 oktober, 2019 - 11:20

För att se listan med beslutade projektstöd i september 2019 följ länken längst ned på sidan.

Lokalstöd september 2019

(Sorterade efter ort i bokstavsordning)

 

ALLINGSÅS

MC Alingsås
har fått stöd med 3 191 000 kronor
för Nybyggnation Junioranläggning för barn & ungdomar på fastigheten Hallorstorp 1:5

Projektets syfte är att bredda utbudet av aktiviteter för i huvudsak barn och ungdomar genom att bygga banor för motorsport särskilt anpassade för målgruppen. Föreningen ska anlägga en bana för motorcross samt en för enduro och ha en intilliggande teknikbana för övning. Utöver det ska en verkstadslokal byggas där möjlighet för egen och ledarledd mekning och motorskötsel kan genomföras under hela året.

GRISSLEHAMN

Grisslehamns sportklubb
har fått stöd med 856 000 kronor
för Näridrottsplats, Grisslehamn 19:15, Väddö

Syftet med projektet är att bygga en näridrottsplats som ger möjlighet till fysisk träning, spänning, social kontakt, avkoppling och naturupplevelse. Låneutrustning ska finnas att tillgå. Näridrottsplatsen består av en bollbana med sarg och en motorikbana/hinderbana. En app är kopplad till motorikbanan som gör att olika träningsprogram kan tas fram enkelt. Hela anläggningen är anpassad för personer med funktionsnedsättning.

GRÖDINGE

Botkyrka Golfklubb
har fått stöd med 1 423 000 kronor
för Nybyggnation och ombyggnation av tillgänglighetsanpassad träningshall/golfstudio på Malmbro Gård1:8

Syftet med projektet är att bygga en träningshall/golfstudio anpassad för personer med funktionsnedsättning samt tillgänglighetsanpassning av befintliga byggnader. Detta skapar också en året-runt-verksamhet. Föreningen ska starta upp en handigolfverksamhet.

HALLSTAVIK

Häverödals Sportklubb
har fått stöd med 3 528 000 kronor
för Nybyggnation av asfalterad aktivitetsbana för rullande verksamhet Häverösund 2:5 i Norrtälje kommun

Syftet med projektet är att skapa en säker och trafikfri miljö för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning som vill åka rullskidor, rullstol, inlines eller utöva andra aktiviteter som gynnas av ett jämnt underlag. I projektet ingår att asfaltera en bana på 2,5 kilometer och en 50 x 70 meter stor yta för teknik-, balans och motorikträning i ett naturområde. Anläggningen kommer att användas både spontant och för organiserad träning cirka fem dagar i veckan inom klubbens längdåknings- och skidskytteverksamhet. Den kommer även att användas av andra lokala föreningar, funktionshinderorganisationer och skolor.

JÄRPEN

Föreningen Röjsmohallen
har fått stöd med 3 456 000 kronor

för Nybyggnation, asfalterad multibana med hörslinga

Syftet med projektet är att bygga en 2 km lång asfalterad multibana för att öka utbudet av aktiviteter för framför allt barn och unga samt individer i alla åldrar med funktionsvariationer inklusive grava synskador. Banan kommer att användas såväl sommar som vinter för aktiviteter såsom rullskidor, löpning, promenader, skidåkning och cykling.

JÄRPÅS

Järpås Skate Förening
har fått stöd med 1 628 000 kronor
för Nybyggnation av asfalterad pumptrack  Prästebol 4:58

Syftet med projektet är att bygga en spontanidrottsplats i form av en så kallad pumptrack, som är öppen för alla. Pumptracken kommer att vara asfalterad och ska passa barn och ungdomar från ca 8 år och uppåt. Design och konstruktion kommer att vara anpassad så att den tillgodoser behoven för både nybörjare och mer avancerade åkare. Parken kommer vara tillgänglighetsanpassad och ha god belysning. Prova-på-verksamhet och träningsaktiviteter kommer erbjudas.

RÄTTVIK

Hela Rättvik Rullar
har fått stöd med 4 445 000 kronor
för Nybyggnation av aktivitetspark i betong  Lerdal 77:2 och Rättvik 1:5 i Rättviks kommun

Projektets syfte är att bygga en skatepark i Rättvik. Idag finns inga ytor för aktiva att utöva sin sport. Förutom aktivititer för föreningens medlemmar vill man uppmana till spontanidrottande och att få fler unga, tjejer som killar att röra sig. Parken ska vara anpassad så att alla kan delta utifrån sina förutsättningar och kunna åka skateboard, bmx och kickbike. Prova-på-dagar kommer att arrangeras och instruktörer bestående av ungdomar kommer att finnas på plats flera dagar i veckan. Parken kommer bestå av betong och placeringen är i centrala Rättvik.   

TIDAHOLM

Tidaholms Tennisklubb
har fått stöd med 5 020 000 kronor
för Nybyggnation av inomhuspadelanläggning  Innerstaden 2:1 och Stallängen 3:1 i Tidaholms kommun

Syftet med projektet är att bygga en padelhall för målgruppen barn och ungdomar. Anläggningen kommer  också att vara anpassad för parasport. Padelhallen ska ligga i anslutning till tennisanläggningen. Både organiserad och spontan verksamhet planeras och målgruppen kommer att kunna låna nödvändig utrustning.Tider för barn och ungdomar kommer vikas så att de är garanterade speltid.

TOMELILLA

Tomelilla Idrottsförening
har fått stöd med 532 000 kronor
för Nybyggnation Padelbana

Syftet med projektet är att bygga en padelbana för barn och ungdomar. Tillsammans med Tomelilla tennisklubb ska föreningen starta upp med ”prova-på-verksamhet” och startkurser. Stort fokus ska ligga på att få fler tjejer aktiva. Föreningen kommer också samarbete med LSS- verksamheten på orten och erbjuda padelspel dagtid.

VETLANDA

Skede Sockenförening
har fått stöd med 691 000 kronor
för Nybyggnation av aktivitetspark på fastigheten Skede 1:40/2:17 i Vetlanda kommun

Syftet med projektet är att skapa en plats för aktivitet och gemenskap för i första hand barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning genom att bygga en aktivitetspark. Parken kommer att ha ett utegym, bouldering/klätterblock, beachbollplan (volleyboll, handboll och fotboll), pumptrackbana samt en boulebana. Viss utrustning kommer att finnas att låna. Verksamheten kommer i huvudsak att bestå av spontan aktivitet, men prova-på-tillfällen med instruktörer ska också arrangeras.

VÄSTERÅS

Korpen Västerås MIF
har fått stöd med 1 019 000 kronor
för Ombyggnation Multiarena, fastighet BYNR 391, Västerås stad

Projektets syfte är att utveckla föreningens verksamhet och skapa alternativ till traditionell idrott för i huvudsak barn och ungdomar. I projektet ingår att bygga en aktivitetsyta på 900 kvadratmeter som ska anpassas för parkour, skate och OCR - Obstacle Course Racing (hinderbanelöpning). Aktivitetsytan är en del av en större multiarena där även andra träningsmöjligheter kommer att finnas. Verksamhet kommer att bedrivas i både spontan och organiserad form under vardagar, helger och lov.