5 miljoner kronor till Dorotea IF

Dorotea IF har fått 5 miljoner kronor från Arvsfonden för att förbättra träningsmöjligheterna för barn och ungdomar. Pengarna kommer användas till att anlägga en konstgräsplan och även en mindre friidrottsanläggning.
Senast uppdaterad: 7 december, 2017 - 13:14

– Dorotea IF:s projekt är ett bra exempel på hur man kan inkludera barn och unga. Runt om i Sverige finns det många goda idéer för ökad fysisk aktivitet men oftast saknas pengar. Därför finns Arvsfonden, säger Arvsfondens enhetschef Hans Andersson.

Genom satsningen vill föreningen bredda utbudet och förbättra träningsförutsättningarna för barn och ungdomar. En fullstor konstgräsplan med belysning kommer anläggas och även en mindre friidrottsanläggning med kortbanor, längdhoppsgrop och ytor för hopp på Björnvallens IP. Med en belyst konstgräsplan kan Dorotea IF förlänga säsongen avsevärt och skapa förutsättningar så att barn och ungdomar utvecklas och stannar kvar i idrotten längre. I dagsläget finns inte friidrott i organiserad form, men planen är att starta grupper när anläggningen är på plats.