BS Gothia i Göteborg får 3,9 miljoner kronor i stöd av Arvsfonden

Bågskyttesällskapet Gothia får stöd med drygt 3,9 miljoner kronor från Arvsfonden för byggnation av en tillgänglighetsanpassad bågskyttehall.
Senast uppdaterad: 14 september, 2018 - 09:17

Hallen är efterlängtad. Som det ser ut i dagsläget kan alla som vill inte utöva bågskytte på grund av att det inte finns någon tillgänglighetsanpassad bågskytteanläggning i Göteborg. Det har varit ett hinder för att BS Gothia ska kunna utveckla sin verksamhet.

– BS Gothias projekt är ett bra exempel på hur man kan inkludera och engagera personer med funktionsnedsättning. Runt om i Sverige finns det många goda idéer men oftast saknas pengar. Därför finns Arvsfonden, säger Hans Andersson, enhetschef Arvsfonden.

Syftet med projektet är att möjliggöra bågskytteverksamhet för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning genom att bygga en tillgänglighetsanpassad bågskyttehall. För närvarande bedrivs verksamheten utomhus sommartid, och vintertid i ett garage i en källare som har dålig ventilation och inte är tillgänglighetsanpassad. I projektet ingår att bygga en ny och tillgänglighetsanpassad hall med en skjutbana, samlingsrum, omklädningsrum och handikapptoaletter. Efter byggnationen ska BS Gothia i samarbete med andra aktörer och föreningar i kommunen aktivt verka för att inkludera personer med funktionsnedsättning i verksamheten genom prova-på-tillfällen och organiserad verksamhet.

– BS Gothia kommer nu kunna få fler målgrupper där ”Bågskytte för alla överallt alltid” kan realiseras i verkligheten, säger Bengt Idéhn, projektledare BS Gothia.

För mer information

Mattias Axelsson
Pressansvarig för Kammarkollegiet och Arvsfonden
Telefon: 070-292 81 02
E-post: mattias.axelsson@kammarkollegiet.se