Låt med mig – musik på egna villkor

Låt med mig är ett treårigt arvsfondsprojekt som drivs av Kulturens Bildningsverksamhet. Projektets syfte är att ge ungdomar med kognitiva funktionsskillnader tillfälle att uttrycka sig och utvecklas genom musikskapande.
Senast uppdaterad: 23 april, 2019 - 13:56

Tanken är att projektet ska göra målgruppen mer synlig för en bred allmänhet samtidigt som det ska bidra till att stärka deltagarnas kontakt med varandra och det omkringliggande samhället.

Låt med mig nominerades nyligen till Framtidens musikpris i kategorin ”Möjliggörare för ungas komponerande”.

Album med deltagarnas egna sånger

Eleverna har skrivit egna låtar och nu finns hela Låt med mig-albumet ute på Spotify och iTunes. Det är många fina låtar som bjuder på en härlig blandning av både rock, pop och dansband.

Ella

Ella går på Nytida Kung Saga Gymnasium i Stockholm och är en av låtskrivarna på albumet. Hon har skrivit låten "Viktor är den enda för mig". Ella säger: " Jag tycker det roligaste var att sjunga låten om Viktor. Det har varit lite nervöst."

Ella är även en av låtskrivarna till "Min bästa vän" som hon har skrivit tillsammans med projektledare Sonja och projektdeltagaren Louise. Louise går på Valdermarso Gymnasium i Malmö så det har blivit ett distanssamarbete. De har även filmat en musikvideo till låten och den har filmats med green-screen på varsitt håll för att få det att se ut som att de är på samma plats alla tre.

Jennifer

Jennifer går också på Nytida Kung Saga Gymnasium i Stockholm. Hon är en av låtskrivarna till "Kärlek med den man är ihop med, med den man gillar", och hon säger: "Det är kul att skriva egna låtar. Det var lätt att komma på egna låtar. Det var jättekul att uppträda och jättekul att filma musikvideos".  Även till denna låt har projektet filmat en musikvideo.

De musikvideor som projektet har spelat in kommer att släppas på deras Youtube-kanal i slutet av vårterminen.