Unga entreprenörer medskapare i Botkyrkas utveckling

The Good Talents Botkyrka (före detta Expedition Botkyrka) ger företagsamma ungdomar mellan 15 och 25 år förutsättningar att utveckla idéer, bygga nätverk och skapa verktyg att ta makt över sin egen framtid. Med stöd av ett ledarskaps- och samhällsentreprenörsprogram jobbar ungdomarna med att lösa kommunens utmaningar på orten.
Senast uppdaterad: 9 oktober, 2017 - 11:02

 

Målet med projektet är att bygga broar mellan näringsliv, offentlig sektor och unga entreprenörer för ett bättre lokalsamhälle.

– Resultaten är verkligen uppmuntrande och deltagarna upplever att de får makt över sitt eget liv och att de kan påverka sin egen kommuns utveckling, vilket är ett av våra mål med projektet, säger Sandra Kinnaman Nordström, medgrundare till The Good Talents Botkyrka.

Varje år utbildas 30 ungdomar i ett ettårigt program som startar med fyra utbildningstillfällen under hösten. Därpå följer en intensiv 48-timmarstävling där kommunen presenterar tre lokala samhällsutmaningar som ska få en lösning med hjälp av deltagarna. Varje år utses tre vinnare och publikens eget val. Under våren utvecklas idéerna vidare till regelrätta verksamheter med hjälp av mentorer inom näringslivet.

– Det är inget tvång att förverkliga sin idé, det är själva processen som är viktig. Att få vara med och ta fram en idé, testa den, köra fast och testa igen, bygger både kunskap och självförtroende, säger Sandra Kinnaman Nordström.

The Good Talents Botkyrka drivs av föreningen The Good Talents i samarbete med Botkyrka kommun.