Föreningen FUB Klippan Åstorp får stöd med 4,5 miljoner kronor

Föreningen FUB Klippan Åstorp får stöd med drygt 4,5 miljoner kronor från Arvsfonden för att tillgänglighetsanpassa sporthallen i Sågenhuset i Klippan.
Publicerad: 11 april, 2019

– Föreningen FUB Klippan Åstorps projekt är ett bra exempel på hur man kan inkludera och engagera barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Runt om i Sverige finns det många goda idéer men oftast saknas pengar. Därför finns Arvsfonden, säger Hans Andersson, enhetschef Arvsfonden.

Projektet ska tillgänglighetsanpassa lokalerna på plan 1 och 2 i Sågens sporthall så att föreningarna där kan starta olika former av parasporter. FUB Klippan Åstorp kommer att ha flera roller i verksamheten och vara motor för alla föreningar att bredda sina verksamheter för att ge plats för bland annat personer med funktionsnedsättningar. Rollen kommer bestå av att tillföra kompetens att arbeta med målgruppen och vara kunskapsbärare och utbilda övriga föreningar. Framför allt är det gymnastik- och friidrottsföreningen som ska starta upp verksamhet för målgruppen.

– Vi är så glada för att vi får möjlighet att göra detta projekt. Vi satsar mycket på våra barn och ungdomar och kommer att få möjlighet att skapa ett unikt samarbete med föreningarna i Sågenhuset. Vi har redan racerunning på gång i samarbete med Klippans Friidrottsklubb men behöver större ytor för bättre träning. Vi kommer att starta fler samarbeten och satsa främst på parasporten. Idrottsintresset bland våra medlemmar är stort tack vare att man redan i särskolan har mycket idrott och engagerad personal. Vårt samarbete med Klippans kommun är unikt och satsningen på Aktivitetshuset Sågen ger möjlighet för våra medlemmar att deltaga i sammanhang där man inte ses som ”funktionsnedsatt” utan kan vara med på lika villkor, säger Lena Landin, sekreterare FUB Klippan/Åstorp.

För mer information
Mattias Axelsson
Pressansvarig
Kammarkollegiet och Arvsfonden
070-292 81 02
mattias.axelsson@kammarkollegiet.se

Fakta om Arvsfonden

Allmänna arvsfonden gör så att bra idéer kan förvandlas till en bättre verklighet för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Varje år får hundratals projekt över hela landet stöd ur fonden. Friends har fått det, Färdtjänst och Cirkus Cirkör. År 2018 delades 647 miljoner kronor ut. Uppskattningsvis är det över 9 000 projekt som fått pengar ur fonden sedan 1970.