Föreningen Svenska Skidspelen i Falun får stöd med 5 miljoner kronor

Föreningen Svenska Skidspelen i Falun får stöd från Arvsfonden med 5 miljoner kronor för att anlägga en asfaltsbana vid Lugnets idrottsområde.
Publicerad: 26 oktober, 2018

Syftet med projektet, som går under parollen ”Alla på rull”, är att ge barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning en trygg och inspirerande miljö för rullskidåkning, inlines, cykel, rullstol och annan parasport.

– Föreningen Svenska Skidspelens projekt är ett bra exempel på hur man kan inkludera och engagera barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Runt om i Sverige finns det många goda idéer men oftast saknas pengar. Därför finns Arvsfonden, säger Hans Andersson, enhetschef Arvsfonden.

Den ideella föreningen Svenska skidspelen kommer med sina 12 medlemsföreningar att anlägga en 4 km lång asfaltsbana med tillhörande teknikyta vid Lugnets idrottsområde. Den nya anläggningen möjliggör för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning att träna parasport, rullskidor, inlines och cykel i en säkrare och mer anpassad miljö jämfört med att vara ute på trafikfarliga bilvägar eller cykelbanor för allmänheten. Anläggningen kommer att användas för organiserad träning, utbildning, årliga träningsläger samt spontan och enskild träning.

– Det är helt fantastiskt att Arvsfonden vill vara med och möjliggöra denna satsning. Den kommer både komplettera och möjliggöra nya aktiviteter för föreningar som bedriver verksamhet på ”rull”. Vi har några pusselbitar kvar att lösa innan vi kan sätta spaden i backen. Men målet ligger fast att starta byggnationen under nästa år, säger Mathias Bergqvist från Föreningen Svenska Skidspelen.

För mer information

Mattias Axelsson
Pressansvarig
Kammarkollegiet och Arvsfonden
070-292 81 02
mattias.axelsson@kammarkollegiet.se

Fakta om Arvsfonden

Allmänna arvsfonden gör så att bra idéer kan förvandlas till en bättre verklighet för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Varje år får hundratals projekt över hela landet stöd ur fonden. Friends har fått det, Färdtjänst och Cirkus Cirkör. År 2017 delades 597 miljoner kronor ut. Uppskattningsvis är det över 9 000 projekt som fått pengar ur fonden sedan 1970.