Adda livet

Projektet drivs av: Stiftelsen Jiddra Inte

Beskrivning av projektet

Projektet ska på ett nytt sätt, för och med ungdomar, kombinera film, sociala medier, modern teknik och möten för att nå ut med modern droginformation och bakomliggande orsaker.

Målet med projektet är att på ett nytt sätt, för och med ungdomar, kombinera film, sociala medier, modern teknik och möten för att nå ut med modern droginformation och bakomliggande orsaker. Filmen ska visa den stora bredd av droger som finns exempelvis nätdroger, mediciner och blandmissbruk vilka skapar stora hälsoproblem och alltför ofta leder till döden. Till filmen ska det tas fram olika material anpassade för skola, föreningsliv, fritidsgård med flera. Det ska även utvecklas en webb med nätbaserade utbildningar och en app i samarbete med unga som ska kunna användas av målgruppen, anhöriga, personal inom skola, ungdomsboende, stödboende, HVB-hem, idrottslag, fritidsverksamhet samt ideella organisationer.

Efter projektets slut kommer film, material, utbildningar, lektionsmaterial, app, spel och information att finnas lättillgängligt och fritt att ladda ner från stiftelsens webb.

Projektets tidstatus

90%

Projektet startade i oktober 2017 och avslutas i december 2020.

Projektets tidstatus

90%

Projektet startade i oktober 2017 och avslutas i december 2020.

Kontakt

Ort
Värmdö