Come Together

Projektet drivs av: Riksföreningen Svenska Gospelverkstaden

Beskrivning av projektet

Projektet ska skapa ett koncept för körer som vill samarbeta med nyanlända unga i sin närhet. Syftet är att bygga broar mellan unga nyanlända och unga och gamla i Sverige för att skapa långvariga relationer.

Projektet vill under tre års tid skapa ett koncept för körer som vill samarbeta med nyanlända unga i sin närhet. Syftet med Come Together är att man vill bygga broar mellan unga nyanlända och unga och gamla i Sverige. Målsättningen är att skapa långvariga relationer mellan dessa målgrupper. Projektet utbildar ungdomar som utgör kärnan i den grupp från Gospelverkstaden som genomför projektets aktiviteter. Projektet möter tre grupper, var för sig, sedan de tre grupperna tillsammans: projektets målgrupp nyanlända unga  (7-12 st), en grupp tonåringar (7-12 st), en grupp pensionärer (7-12 st). Slutligen sammanförs grupperna med en lokal gospelkör. Deltagarna delar berättelser och sånger med varandra. De repeterar tillsammans och avslutar med gemensam konsert där representanter från grupperna kommer till tals, bland annat genom inspelad film och skriven text. Konserten bygger på deltagarnas berättelser och sånger samt den afroamerikanska historiens berättelse och sånger.

Efter projektets slut finns en metod och utbildning som gör det möjligt för lokala gospelkörer att driva Come Together-projekt i samarbete med Gospelverkstaden.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i maj 2017 och avslutades i maj 2020.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i maj 2017 och avslutades i maj 2020.

Kontakt

Ort
Stockholm