Extremkoll

Projektet drivs av: Flamman Socialt förebyggande Centrum

Beskrivning av projektet

Projektet ska erbjuda alla unga i Sverige, 13-25 år, kunskap och verktyg för att stå emot extremistiska budskap och propaganda på nätet.

Projektets syfte och mål är att erbjuda alla unga i Sverige, 13-25 år, kunskap och verktyg för att stå emot extremistiska budskap och propaganda på nätet. Genom att skapa en omfattande digital plattform kommer man att erbjuda riktade informationskampanjer, digitala utbildningar för unga samt digitala utbildningar för yrkesverksamma och i klassrum. Vidare ska projektet skapa konton och etablera närvaro i de sociala medier som unga vistas på idag. Via dessa kanaler kommer man att sprida sitt budskap, följa dialoger men även föra direktsamtal med unga. Onlineplattformen kommer att ha en tydlig stödfunktion i form av bland annat chatt för unga och yrkesverksamma, hänvisning till stöd runt om i landet och möjlighet att anmäla extremistiskt material.

Plattformen kommer att fortsätta i Flamman Ungdomarnas Hus och Brottsförbyggande Centrum i Värmlands ordinarie verksamheter.

Projektets tidstatus

50%

Projektet startade i maj 2019 och avslutas i maj 2022.

Projektets tidstatus

50%

Projektet startade i maj 2019 och avslutas i maj 2022.

Kontakt

Ort
Malmö