Matfröjd - Matlust och Matglädje för äldre

Projektet drivs av: Hushållningssällskapet Väst

Beskrivning av projektet

Projektet ska producera en receptapplikation med recept för bland annat frukostar, mellanmål, luncher, middagar, kvällsmat till äldre personer med funktionsnedsättning, förvärvad sjukdom eller skada som bor hemma.

Projektet syftar till producera en receptapplikation med recept för frukostar, mellanmål, energitillskott/aptitretare, luncher, middagar, kvällsmat, små mål, energishots medmera till äldre personer med funktionsnedsättning, förvärvad sjukdom eller skada som bor hemma. Projektets sekundära målgrupp är anhöriga/volontärer samt hemtjänstpersonal i offentlig eller privat verksamhet. För att applikationen ska tilltala så många som möjligt kommer maträtterna och recepten vara anpassade utifrån religiösa, kulturella och etiska behov.

Projektets samverkande pensionärsföreningar och medverkande kommuners anhörigkonsulenter/centraler kommer tillsammans med Hushållningssällskapet Väst att ansvara för spridning av och ökad kännedom om applikationen efter projekttiden. Hushållningssällskapet Väst ansvarar även långsiktigt för underhåll och eventuella uppdateringar av applikationen.

Projektets tidstatus

83%

Projektet startade i april 2018 och avslutas i april 2021.

Projektets tidstatus

83%

Projektet startade i april 2018 och avslutas i april 2021.

Kontakt

Ort
Vänersborg