Till innehållet

21 km konst

Projektet drivs av: Måleriföretagen i Väst

Beskrivning av projektet

Projektet är ett samverkansprojekt mellan föreningen Måleriföretagen, bostadsföretag och kommunen. Syftet är att skapa delaktighet och sysselsättning för ungdomar i Göteborgs förorter.

Målet med projektet är social inkludering och att påbörja vägar till sysselsättning. Ungdomar mellan 12-19 år ska delta i upprustning och utsmyckning av sin stadsdel tillsammans med fadderföretag i måleribranschen och lokala organisationer. Det ska man göra genom aktiviteter och uppgifter inom konst och måleri. På så sätt bygger man känsla av samhörighet, ansvar för sitt lokalsamhälle och vägar in i sysselsättning. Efter projektet ska det finnas en modell som man fortsätter arbeta med i Göteborg och genom moderföreningen (Måleriföretagen i Sverige) ska den spridas till andra storstadsregioner i landet.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2016 och avslutades i september 2019.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2016 och avslutades i september 2019.

Kontakt

Ort
Göteborg

Liknande projekt

  • Rättighetsreportrarna

    Projektet syftar till att höja barns och ungas kunskap om de mänskliga rättigheterna samt stärka deras möjligheter till delaktighet.

  • Rättvis teater

    Genom forumtearer och powerwriting ger Rättvis teater hemlösa och andra personer i Göteborg möjlighet att undersöka, förstå och synliggöra sin…

  • Scenkonstguiden

    Scenkonstguiden är en app, en webbsida, en podcast och en mötesplats. Projektet syftar till att öka intresset för scenkonst samt att minska klyftan…

Sidan uppdaterades 2023-10-02.