Till innehållet

365 saker du kan göra

Projektet drivs av: Föreningen KulturUngdom

Beskrivning av projektet

365 saker du kan göra är ett inspirationsnätverk med syftet att få unga människor att göra istället för att vara passiva.

Det är lätt att göra.

Genom att göra får du självförtroende att göra mer.

När du visar vad du gjort kan du inspirera andra att göra också.

Vi på 365 saker du kan göra vill visa hur kort steget från tanke till handling är. Det gör vi genom att dela med oss av berättelser på bloggen 365saker.se, workshops, föreläsningar och inspirationsträffar.

Det gick snabbt från att Navid Modiri startade bloggen den 1:a januari 2009 till att det skapades systerbloggar och aktiviteter i andra städer i Sverige och världen. Nu finns det ett 40-tal 365-bloggar, både geografiska som 365 Jönköping, likväl som ämnensspecifika som 365 saker du kan slöjda.

365 saker har också varit delaktiga i projekten Idépedia, Sharea, Tankeboksprojektet, Sweetart och  Brevrevolutionen - och fick på vägen ett par stora bloggpriser. 365 saker har också synts på musikfestivaler, bokmässor och arrangemang för unga. Framförallt unga har inspirerats till att bli görare, att våga prova saker de inte gjort tidigare, starta egna projekt, skapa egna arbetstillfällen, utbyta idéer med varandra och helt enkelt bli mer handlingskraftiga. Det är roligt att göra saker, både själv och tillsammans och ju mer saker du gör desto fler förstår du att du kan göra. Genom att blogga om det på nätet inspirerar du fler människor att göra saker. Ju fler människor som gör saker desto flera nya saker kan uppstå. Det tror vi är början på en generation av görare.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2008 och avslutades i december 2011.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2008 och avslutades i december 2011.

Liknande projekt

  • #jobbet

    #jobbet är ett arbetsmarknadsprojekt som riktar sig till dig mellan 16-26 år. Vi arbetar med event- och föreningsverksamhet.

  • Angels of Angered

    Die Bühnes nya projekt handlar om SKAM. Vi jobbar med tjejer mellan 13-20 år. Unga har blivit intervjuade. Vad vågar man inte prata om? Dom är…

  • Bildsamt - bilder som stöd i samtal om våld

    Bildsamt- bilder som stöd i samtal om våld drivs av DART- kommunikations- och dataresurscenter, Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Syftet är att…

Sidan uppdaterades 2020-06-02.