Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

A27

Projektet drivs av: Studieförbundet Vuxenskolan Gävleborg

Beskrivning av projektet

Projektet syftar till att skapa ny metodik för ökat tillträde till arbetsmarknaden för unga vuxna med intellektuell funktionsnedsättning i åldern 19-28 år. Metoden går ut på att varje individ får pröva på olika jobb med stöd från projektet.

Samtidigt utbildas personerna om rättigheter och skyldigheter av bland annat fackförbunden. Efter projektslut kommer ett socialt företag att skapas som kommer att erbjuda olika tjänster som grundar sig på de erfarenheter som tillskansats i projektet. Det sociala företaget kommer att vara öppet för nya deltagare och stöd och utbildning kommer att erbjudas av samarbetsparterna även i fortsättningen. Regionalt projekt. Prioriterat område: ökat tillträde till arbetsmarknaden.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2015 och avslutades i december 2018.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2015 och avslutades i december 2018.

Kontakt

Ort
Bollnäs
Sidan uppdaterades 2020-06-02.