Till innehållet

Aktiva Tjejer - En nationell satsning!

Projektet drevs av: Föreningen Idrott För Handikappade (FIFH)

Beskrivning av projektet

Aktiva Tjejer i Malmö har växt och det har visat sig att det behövs fler Aktiva Tjejer grupper i hela Sverige! Aktiva Tjejer ska därför göra en nationell satsning!

Aktiva Tjejer har funnits i Malmö i fyra år och nu är det äntligen dags för Aktiva Tjejer att spridas i hela Sverige! Aktiva Tjejer i Malmö är en grupp tjejer och kvinnor i alla åldrar som träffas 1-2 g i veckan för att umgås och utföra aktiviteter tillsammans. Aktiva Tjejer handlar främst om att tjejer med olika former av funktionsnedsättningar ska våga ta för sig, synas och höras. Gemenskapen är A och O för Aktiva Tjejer! Gruppen i Malmö har idag cirka 40 tjejer och gruppen har inte slutat att växa. Behovet för en sådan här grupp som Aktiva Tjejer har visat sig vara stor och Aktiva Tjejer ska därför spridas i hela Sverige! Tjejer och kvinnor med olika former av funktionsnedsättningar behöver visa sig och ta för sig ännu mer där ute i samhället. På alla sätt och vis. Aktiva Tjejer arbetar därför mycket med att stärka individens självkänsla, självuppfattning och självständighet. Aktiva Tjejer projektet är ett projekt på tre år.  

Målet är att stötta uppstarten av Aktiva Tjejer på flertalet orter runtom i Sverige. 

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i juli 2010 och avslutades i juli 2013.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i juli 2010 och avslutades i juli 2013.

Liknande projekt

  • Tjejdriven – kulturfusion på tjejers villkor

    Projektet ska öka förutsättningarna för att fler unga kvinnor/flickor med utländsk bakgrund i Malmö tar aktiv del i civilsamhälle och föreningsliv.

  • Säg det – sen gör det

    Projektet ska skapa ett forum och metoder för att normalisera känslor genom att prata och skapa kring känslor och vänder sig till unga och vuxna…

  • Myter och verkligheter

    Projektet ska stärka norrländska hbtqi-ungdomars identitet, psykisk hälsa och känsla av geografisk tillhörighet.

Sidan uppdaterades 2020-06-02.