Till innehållet

Alla Lika inuti

Projektet drevs av: Rädda Barnen

Beskrivning av projektet

Alla lika inuti är ett projekt om tolerans och mångfald med ett interaktivt material som vänder sig direkt till barn i förskoleåldern.

Alla lika inuti är ett projekt om tolerans och mångfald med ett interaktivt material, som vänder sig direkt till barn i förskoleåldern. Materialet, som ska bestå av en bok och ett pedagogiskt kringmaterial, ska tas fram tillsammans med barn i åldrarna 3-5 år. Det ska på ett fantasifullt och humoristiskt sätt locka barn att fundera över och samtala om respekt för mångfald. Det ska stödja barnens empatiska utveckling och förståelse för att vi alla är olika, men lika inuti. Projektet kommer i första hand att vända sig till sex län; Skåne, Blekinge, Västra Götaland, Värmland, Dalarna och Kalmar län och på så vis nå ut till 38 000 förskolebarn, 3 800 förskollärare och 50 000 vårdnadshavare. I de utvalda länen kommer projektet att ordna konferenser och workshops.

Materialet ska spridas över hela landet.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i februari 2016 och avslutades i februari 2019.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i februari 2016 och avslutades i februari 2019.

Kontakt

Ort
Stockholm

Liknande projekt

  • Samspel - Våldsprevention genom spel

    Sverok ska i samarbete med MÄN för jämställdhet genomföra ett projekt vars syfte är att utveckla metoder för att jobba med våldsprevention för barn…

  • Motivationslyftet för lågstadiet

    Syftet med projektet är att utveckla och anpassa Motivationslyftets program och material för elever i klasser F-3, lärare och föräldrar.

  • En brottarmatta utan gränser

    Projektet ska utveckla målgruppsanpassad brottning för barn och unga med intellektuell funktionsnedsättning.

Sidan uppdaterades 2020-06-02.