Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Anlägga och utöka Yxbackens Bikepark

Projektet drivs av: Norrköpings Skidklubb

Beskrivning av projektet

Norrköping SK vill skapa nya möjligheter för att locka och behålla ungdomars intresse genom att anlägga en bikepark/cykelleder på Yxbacken.

Vintersäsongen är relativt kort och möjligheter till skidåkning är begränsade. Entusiaster i föreningen har redan börjat använda backen för cykling och det finns ett ökat intresse för att använda backen mer än under snöperioden. Föreningen har nyligen startat en sektion för cykling då intresset vuxit sig starkt. Cykelparken blir den enda i sitt slag i regionen som är anpassad för downhill-verksamhet.

Efter projektet

Yxbacken downhill är färdigbyggd och i användning. Invigningen skedde sommaren 2019. Förutom downhill-banor nedför backen finns en pumptrack-bana i dalen som alltid står öppen. Både cyklar och skyddsutrustning finns på plats för de som inte har egen utrustning. Marknadsföring av den nya verksamheten har skett genom kommunens hemsida, facebook, instagram och föreningens hemsida.

Organiserad verksamhet har hållits två vardagskvällar i veckan plus lördagar, då även liften har varit öppen. Utöver det har det varit möjligt att boka in åkning med instruktör för enskilda grupper. Prova-på-tillfällen har erbjudits och cykling har blivit en egen sektion i föreningen.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2016.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2016.

Kontakt

Ort
Norrköping
Sidan uppdaterades 2021-09-22.