Till innehållet

Anläggande av belyst konstgräsplan på fastigheten Sandviken Sörby 7:40

Projektet drevs av: Årsunda Idrottsförening

Beskrivning av projektet

Projektet ska utveckla fotbollsverksamheten för barn och ungdomar genom att anlägga en belyst konstgräsplan på Årsunda idrottsplats. 

I dagsläget får ungdomslagen i Årsunda idrottsförening åka mellan 16–25 kilometer för att träna på andra konstgräsplaner. Genom projektet kommer säsongen förlängas och träningsförutsättningarna förbättras avsevärt. En konstgräsplan innebär även ökade möjligheter för spontanfotboll när organiserad verksamhet inte bedrivs. Andra fotbollsklubbar i distriktet kommer också ha möjlighet att träna på den nya planen.​

Projektet syftar till att utveckla fotbollsverksamheten för barn och ungdomar genom att anlägga en belyst konstgräsplan på Årsunda idrottsplats.

Efter projektet

Planen är färdigbyggd, och har använts sedan invigningen juni 2021 för både organiserad träningsverksamhet, matcher och spontant spel.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i oktober 2019.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i oktober 2019.

Kontakt

Ort
Årsunda

Liknande projekt

  • Byggnation av två padelbanor

    Vetlanda racketklubb (före detta Vetlanda tennisklubb) ska bygga en hall för två padelbanor i direkt anslutning till sin tennisanläggning.

  • Aktivitetspark, skatepark utomhus

    Björkparken Delsbo vill bygga en skatepark i betong som även fungerar för inlines, kickbike och BMX.

  • Multianläggning på Svensbyn

    Svensby sportklubb ska bygga en multiarena med yta för konstgräs, parkour/hinderbana, klättervägg, beachvolleyplan, boulebana, kombinerad…

Sidan uppdaterades 2022-07-01.