Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Anläggande av ishockeyplan i Hammerdal i Strömsunds kommun

Projektet drivs av: Hammerdals IF

Beskrivning av projektet

Hammerdals IF ville skapa en ishockeyplan med möjligheter för alla våra barn, ungdomar och vuxna att kunna åka skridskor. Detta var en möjlighet som inte fanns i hammerdal eftersom det inte fanns någon sarg.

Syftet med att skapa en ishockeyanläggning i Hammerdal var dels en idé om att utnyttja det område som HIF har i centrala Hammerdal, där det redan ligger skateboard ramp och BMXbana. Strömsunds kommun har även placerat sin nya lekplats i samma område och som besökare finns det möjligheter till att grilla. Området är lätt överskådligt, vilket gör att hela familjen kan vara på samma plats men med möjlighet att göra olika saker beroende vad man är intresserad av. Vintertid finns även ett kortare skidspår i närheten av ishockeysargen. Det kan även användas kvällstid, då man kan nyttja ljuset från ishockeyplanen. Det centrala läget gör området lättillgängligt och barnen kommer hit direkt efter skolan. De många möjligheterna till aktiviteter bidrar starkt till spontan aktivitet. Skolan ligger bara ett stenkast bort och de har möjlighet att använda banan under gymnastiktimmar och friluftsdagar.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i juni 2014.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i juni 2014.

Kontakt

Ort
Hammerdal
Sidan uppdaterades 2020-06-02.