Till innehållet

Anläggande av konstgräsplan på fastighet Idrotten

Projektet drevs av: Tingsryd United FC

Beskrivning av projektet

Projektet syftar till att utveckla fotbollsverksamheten för barn och ungdomar genom att anlägga en belyst 11-manna konstgräsplan på Tingsvallens idrottsplats.

Med den nya planen kommer träningsförutsättningarna förbättras och säsongen förlängas avsevärt. Organiserad barn- och ungdomsverksamhet i form av träning och matcher kommer att bedrivas alla dagar i veckan, både av Tingsryd United FC och andra fotbollsklubbar. Klubben planerar även att starta gå-fotboll och parafotboll för personer med funktionsnedsättning i samarbete med lokala och regionala aktörer. Det kommer dessutom att finnas möjlighet till spontan lek och rörelse på tider då organiserad verksamhet inte pågår.

Efter projektet

Byggnationen är genomförd enligt plan och stod klar oktober 2021. Med konstgräsplanen kan nu verksamhet bedrivas hela året och även under kvällar vintertid. Förutom att ordinarie träningsverksamhet bedrivs fler dagar i veckan, spelas även spontanfotboll. En motionskommitté har startas upp för Gå-fotboll. Under 2023-204 ska samarbete ske med Smålands Fotbollsförbund för att nå personer med funktionsnedsättning.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i december 2019.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i december 2019.

Kontakt

Ort
Tingsryd

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2022-10-19.