Till innehållet

Anläggande av konstgräsplan på fastighet Idrotten

Projektet drevs av: Tingsryd United FC

Beskrivning av projektet

Projektet syftar till att utveckla fotbollsverksamheten för barn och ungdomar genom att anlägga en belyst 11-manna konstgräsplan på Tingsvallens idrottsplats.

Med den nya planen kommer träningsförutsättningarna förbättras och säsongen förlängas avsevärt. Organiserad barn- och ungdomsverksamhet i form av träning och matcher kommer att bedrivas alla dagar i veckan, både av Tingsryd United FC och andra fotbollsklubbar. Klubben planerar även att starta gå-fotboll och parafotboll för personer med funktionsnedsättning i samarbete med lokala och regionala aktörer. Det kommer dessutom att finnas möjlighet till spontan lek och rörelse på tider då organiserad verksamhet inte pågår.

Efter projektet

Byggnationen är genomförd enligt plan och stod klar oktober 2021. Med konstgräsplanen kan nu verksamhet bedrivas hela året och även under kvällar vintertid. Förutom att ordinarie träningsverksamhet bedrivs fler dagar i veckan, spelas även spontanfotboll. En motionskommitté har startas upp för Gå-fotboll. Under 2023-204 ska samarbete ske med Smålands Fotbollsförbund för att nå personer med funktionsnedsättning.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i december 2019.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i december 2019.

Kontakt

Ort
Tingsryd

Liknande projekt

  • Multianläggning på Svensbyn

    Svensby sportklubb ska bygga en multiarena med yta för konstgräs, parkour/hinderbana, klättervägg, beachvolleyplan, boulebana, kombinerad…

  • Byggnation av två padelbanor

    Vetlanda racketklubb (före detta Vetlanda tennisklubb) ska bygga en hall för två padelbanor i direkt anslutning till sin tennisanläggning.

  • Aktivitetspark, skatepark utomhus

    Björkparken Delsbo vill bygga en skatepark i betong som även fungerar för inlines, kickbike och BMX.

Sidan uppdaterades 2022-10-19.