Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Anläggande av ridbana Region Gotland

Projektet drivs av: Gotlands Lantliga Ryttarförening

Beskrivning av projektet

Gotlands lantliga ryttarförening vill bygga en utomhusbana för hoppning och dressyr så att de ungdomar som vill fortsätta eller börja med fältritt ska slippa åka till fastlandet och träna.

Gotlands lantliga ryttarförening är den enda föreningen på Gotland som är aktiv inom fältritt. Klubben har tillgång till en terrängridbana men saknar en utomhusbana för hoppning och dressyr. Planen är därför att bygga en utomhusbana, för att de ungdomar som vill fortsätta eller börja med fältritt ska slippa åka till fastlandet och träna, eller frakta hästar och material flera mil mellan olika orter på Gotland. Målet är att genom en komplett och ändamålsenlig anläggning för fälttävlan, få igång en fungerande ungdomsverksamhet som både består av organiserad träning, läger och tävling. Banan kommer att användas veckans alla dagar för fälttävlan, hoppning, dressyr, och ”working equitation” (arbetsridning). Samarbete sker med kommunen.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i september 2016.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i september 2016.

Kontakt

Ort
Klintehamn
Sidan uppdaterades 2020-06-02.