Till innehållet

Artscape - Gemensamt skapande för barn och unga

Projektet drevs av: Artscape

Beskrivning av projektet

Projektets ska utveckla en pedagogisk metod där barn och unga arbetar med kollektivt skapande av gatukonst som ett verktyg för att förstå demokratin och utveckla sin delaktighet och sitt inflytande i samhället.

Tillsammans med erfarna konstnärer deltar målgruppen i hela processen från förprojektering och genomförande till marknadsföring och invigning. Under projektet genomförs 30–40 workshoppar över hela landet som resulterar i permanenta konstverk. En handbok tas fram som ger stöd för dem som vill arbeta med metoden. Projektet lever vidare genom projektägarens och samverkansparternas ordinarie verksamheter. Dessa tar även ansvar för handbokens fortsatta spridning.

Efter projektet

Projektet ledde till utvecklandet av metoder för medskapande av offentlig konst av och med barn och unga. Under projekttiden skapades 18 permanenta konstverk med en beräknad livstid på 15 år. En handbok har tagits fram och denna finns idag hos över 100 skolor, kommuner och ungdomsorganisationer.

Verksamheten lever vidare inom såväl Artscape som medverkande skolor, kommuner och organisationer. Artscape tillhandahåller handboken för de som är vill använda metoderna som utvecklats i projektet.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i januari 2020 och avslutades i december 2022.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i januari 2020 och avslutades i december 2022.

Kontakt

Ort
Malmö

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2023-03-22.